Naslovna Bratstva Obred primanja i obećanja Frame Tomislavgrad

Obred primanja i obećanja Frame Tomislavgrad

Obe 447

U nedjelju, 22. studenoga 2015. godine, na svetkovinu Krista Kralja, Frama Tomislavgrad je proslavila obred primanja i obećanja. Pod geslom “Ne dopusti da se odijelim od Tebe” u bratstvo je primljeno 27 mladih, njih 30 je produžilo svoje obećanje na godinu dana, a 25 je framaša prvi put obećalo da će živjeti Kristovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.

Framaši su imali priliku za ispovijed i pripravu za misno slavlje koje je počelo u 18 sati. Predslavitelj je bio fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame Hercegovina; u koncelebraciji s njim bili su: fra Josip Mioč, duhovni asistent duvanjske Frame, gvardijan fra Ante Pranjić, fra Nikola Rosančić i fra Antonio Šakota. Svojim je pjevanjem misno slavlje uveličao VIS Delminium.

 Na početku mise, gvardijan fra Ante  održao  je uvodni govor u kojemu je pozdravio framaše i potaknuo ih da nastave nasljedovati sv. Franju s još većim žarom. Fra Slaven je u propovijedi istaknuo kako je bitno da Krist bude istinski i jedini Kralj u životima framaša. Nakon pričesti, fra Josip je zahvalio Bogu, braći fratrima i gostujućim Framama te čestitao domaćim framašima; fra Slaven se pridružio čestitkama i završio misno slavlje. Po završetku mise, framaši su se uputili u dvoranu pastoralnog centra gdje je priređena zakuska i zabava. Na kraju možemo samo zahvaliti Bogu i nadati se da će framaši, crpeći snagu iz euharistije, ostati postojani.

Josip Stanić, Frama Tomislavgrad

Također pročitajte