Naslovna Bratstva Obred primanja i obećanja u Frami Bukovica

Obred primanja i obećanja u Frami Bukovica

2 (2)

„Gospodine Ti sve znaš, Ti znaš da te ljubim.“

Pod ovim je geslom, 3. svibnja 2015. godine, 39 bukovačkih framaša pristupilo obredima primanja i obećanja u svoje bratstvo.

Poseban dan za naše framaše osvanuo je oblačan i tmuran. To nas je sve pomalo dalo u brigu jer smo planirali svoje goste dočekati u uređenom crkvenom predvorju. Na poziv predsjednika bratstva, Ante Bagarića, skupili smo se u 16h ispred župne kuće te kroz molitvu pozvali  Gospodina da na ovaj važan dan u godini bude s nama te da nam daruje lijepo vrijeme. Kako su sati odmicali, tako su se odmicali i tmurni oblaci iznad naše župne kuće i krenuli smo sa pripremama. Uz framaše svoju pomoć su pružili: župnik fra Mladen Rozić, obitelj Tomić iz Brišnika, obitelj Čuić iz Bukovice, mlada katehistica Ružica Klarić, Toni Pecić te Ivan Šekelja.

Najveći oslonac, ne samo za obećanja, već kroz cijelu framašku godinu, bio nam je i zasigurno će biti naš duhovni asistent fra Petar Drmić. Fra Petar je veliki čovjek i veliki svećenik, nama mnogima uzor kršćanskog kvalitetnog života.

Prvi gosti počeli su pristizati sat vremena prije obreda. Ugostili smo framaše iz 9 Frama: iz Seonice, Tomislavgrada, Roškog Polja, Čerina, Mostara, Ružića, Kongore, Drinovaca i Posušja.

2 (1)

Euharistijsko slavlje je počelo u 18h, a predvodio ga je područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Slaven Brekalo. Svoje pvo „Evo me“ izgovorilo je 14 framaša, 12 framaša je produžilo svoja obećanja, a 8 ih je dalo svoja prva obećanja. Misno slavlje su domaći framaši simbolično započeli moleći Molitvu franjevačke mladeži te unoseći ružičaste i bijele ruže bez trnja. Svojim prekrasnim glasovima obrede je upotpunila glazbena sekcija Frame Seonica.

Po završetku sv. Mise uslijedio je zabavni dio za koji se pobrinuo domaći dvojac Pecić-Šekelja. Zabave, radosti i dobre atmosfere nije manjkalo. Osmijesi i pjesma svih prisutnih, a osobito domaćih framaša, preplavili su crkveno dvorište. U takvom dobrom raspoloženju ostali smo do kraja, nakon čega je slijedo manje zabavn dio-čišćenje i sjeta za svime što je prošlo.

Petra Ćurčić, Frama Bukovica

3

4

Također pročitajte