Naslovna Bratstva Održan XXI. Framafest u Sarajevu

Održan XXI. Framafest u Sarajevu

U subotu, 27. listopada u Sarajevu održan je XXI. po redu Festival duhovne glazbe franjevačke mladeži – Framafest, pod geslom „Pjevajte mu, svirajte mu, propovijedajte sva njegova čudesa!“ (1. Ljet 16,9).

Ovogodišnji Framafest okupio je oko 1 150 framaša, iz 43 mjesna bratstva Bosne i Hercegovine, te iz bratstva s područja Hrvatske i Albanije.

Okupljanje framaša započelo je na Bistriku, u crkvi Sv. Ante Padovanskoga gdje je slavljeno i euharistijsko slavlje, koje je predvodio fra Josip Jukić, duhovni asistent Frame Kreševo u koncelebraciji s ostalim duhovnim asistentima. Svetu misu svojim pjevanjem animirala je grupa RiM iz Zagreba. Po završetku sv. mise, okupljenim framašima obratio se fra Domagoj Šimić, nacionalni duhovni asistent Frame BiH, nakon čega je uslijedila pauza do natjecateljskog dijela, koji se održao u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 16 sati. Program u BKC-u, kojeg su vodili Marija Trogrlić i Dinko Periša, započeo je izvedbom prošlogodišnje pobjedničke pjesme Frame Livno Pjevam ti Bože, i službeno je otvoren pozdravom i dobrodošlicom nacionalne predsjednice Doris Trogrlić u ime cijeloga nacionalnog vijeća Frame BiH koje je nositelj ovoga događaja.

Na ovogodišnjem Framafestu nastupilo je 19 Frama, a o najboljim odlučivao je tročlani žiri, u sastavu: Monika Miličević, Ivana Šaravanja i fra Josip Mihael Matijanić.

Framaši su imali priliku uživati u izvedbama Frama, kako pjevačkim, tako i scenskim. U revijalnom dijelu programa dok je žiri računao i vijećao, framaše je u dvorani ponovno animirala grupa RiM, uz svima poznate stihove duhovne glazbe.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Okučani s pjesmom Dar vjere; nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je Frama Međugorje. Zbor Frama Grada Zagreba s pjesmom Neprocjenjiv osvojio je nagradu za III. mjesto, nagradu za II. mjesto s pjesmom Jači si od svih, osvojila je Frama Posušje, a I. mjesto osvojila je Frama Međugorje s pjesmom Bog nas ljubi. Po završetku proglašenja, okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu, zajedno pjevati, čestitati i družiti se.

 

Do sljedećega susreta u pjesmi i zajedništvu koje nas 2019. očekuje u Mostaru,

mir vam i dobro!

Ivana Milićević, područna tajnica

Također pročitajte