Naslovna Bratstva Primanja i Obećanja u Frami Seonica

Primanja i Obećanja u Frami Seonica

21. listopada 2018. godine, svanuo je dugo isčekivan, prohladan dan; no nama to nije nimalo smetalo. Odjeveni u novo framaško ruho te duhovno obnovljeni, odlučili smo “Zajedno donijeti radosnu vijest” što je ujedno i geslo naših ovogodišnjih Primanja i obećanja. Sve se odigralo pod okriljem Majke Božje, u župnoj crkvi u Seonici, u koju su pristigli brojni framaši iz svih krajeva Hercegovine, naša braća i sestre, kako bi nas podržali na našem misijskom putu i sami bili sudionici ovog, svima nama, velikog događaja.

Naime, nedjelja naših Primanja i obećanja slavila se kao “misijska” da bi se u vjernicima upravo probudila ta suodgovornost i donošenje radosne vijesti drugima. Stoga se fra Marin Karačić, područni duhovni asistent i predvoditelj misnog slavlja, posebno dotaknuo sljedećih riječi u svojoj propovijedi iz svetog Evanđelja po Marku: “Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.” Ove istaknute riječi trebamo shvatiti kao katehezu da smo zapravo mi ti koji trebamo biti na raspolaganju jedni drugima, u svim nevoljama i poteškoćama, služiti i darivati sebe svojoj braći i sestrama u Kristu.

Ove godine u redove naše frame stupilo je 8 primljenika, 14 prvoobećanika te 9 onih koji su obnovili obećanja. Iako mala framska zajednica,nastojimo u prvom redu posvetiti se donošenju radosne vijesti i slijediti stope Svetog Franje, kao braća, kao jedno – poneseni molitvom i zajedništvom, te nadasve onom posebnom iskrom Franjine radosti.

Mir Vam i Dobro!

Također pročitajte