Naslovna Bratstva Održano druženje “FRAMA S VAMA” Frame Drinovci

Održano druženje “FRAMA S VAMA” Frame Drinovci

Kao i svake godine, naše druženje s djecom poznato pod nazivom „Frama s vama”, odnosno molitveno – zabavni program, oživio je naše malo selo. Održan je 10. i 11. kolovoza na nogometnom igralištu Boljava. Preko osamdesetero djece, svojom razigranošću i osmijesima, ispunili su ovaj vikend. Započeli smo fra Josipovim blagoslovom i kratkom molitvom. Zatim, djeca su podijeljena u dobne skupine, a svaka skupina imala je svoje animatore. Rad po skupinama odvijao se igrajući, ali i učeći neke nove igre. Iako su oni od nas mogli naučiti tek poneku novu igru, ta malena, moćna bića, pomogla su nama adolescentima da u sebe vratimo ono bezbrižno dijete koje smo bili do nedavno, a koje smo, kročeći prema svijetu odraslih, već negdje zaboravili i ostavili po strani. Podsvijestili su nas kako se sreća nalazi u malim, naizgled običnim stvarima. Gledajući njihov osmijeh dok igraju omiljenu igru, kad dobiju najdraži sladoled, ili sjaj u očima kad dođu na red za vafle s čokoladom i Cedevitu, shvatili smo kako smo se zaboravili radovati sitnicama. Njihov osmijeh i pogled pun radosti, podsjetio je kako smo svi bili ta djeca koja su se znala iskreno radovati svakodnevnim stvarima i s ljubavlju pružiti osmijeh. Uistinu, izvukli su iz nas ono najiskrenije i najljepše. Nakon kratke pauze od igara, zajedno smo otpjevali prigodnu dječju pjesmicu „Kad si sretan”, a zatim još kratko nastavili s igrama.

Nedjelja je također bila ispunjena igrama. Svaki animator trudio se prilagoditi igre svojoj dobnoj skupini kako bi djeci bilo što zanimljivije i kako bi se što ugodnije osjećala. Tijekom cijelog programa, mogli su se počastiti pićem i vaflima, u čijem su nam pečenju pomagale naše mame. Na kraju programa, svi okupljeni, zajedno smo se pomolili, a mi framaši izmolili smo Molitvu Franjevačke mladeži. Pozorno slušajući riječi te molitve, nadamo se da djeca djelomično shvaćaju cilj ovog druženja i bit framaštva.

U pokušaju da mi njih nešto naučimo, oni su naučili nas. Zato, hvala svakom djetetu koje je bilo dio ovog druženja s framašima, hvala im na svakom upućenom osmijehu, zagrljaju i riječi. Hvala što su nam pomogli u našoj potrazi za radošću i ljubavlju. Hvala što su nam poslijepodneva ispunjali svojom toplinom koja je bila jača od temperature zraka. Iskreno hvala i svim roditeljima. Na kraju, uistinu smo zahvalni i našim sponzorima – Namex Vitina i TP Drinovci, a posebice hvala Vladi Glavašu koji nam je ustupio nogometno igralište kako bi se održao ovaj događaj.

 

Frama Drinovci

 

Također pročitajte