Naslovna BratstvaFrama Široki Brijeg 25 GODINA FRAME ŠIROKI BRIJEG

25 GODINA FRAME ŠIROKI BRIJEG

Hvaljen Isus i Marija!

Petak, subota i nedjelja, 23.-25. kolovoza, za nas framaše bili su posebni dani, bila su to, rekli bismo, najvažnija tri dana nakon naših primanja i obećanja. Vjerujemo da svi znate i zašto je to tako. Naime, preko društvenih mreža, zadnjih par dana, mogli ste čuti kako naša Frama ove godine proslavlja 25. obljetnicu postojanja. Uistinu, nešto jako veliko i važno. Stoga, naši su animatori i volonteri, naše vijeće, ali i cijela tehnička ekipa te naši gosti predavači, gosti pjevači i mnogi drugi, svojim zalaganjem, predanošću, radom i trudom, omogućili da ova proslava ostane urezana u sjećanje svih prisutnih, a posebno sadašnjih i bivših framaša. U petak i subotu u poslijepodnevnim satima održala se duhovna obnova koju je predvodio don Damir Stojić, a pjevanjem ju je animirala naša glazbena sekcija i Božja pobjeda. Duhovna obnova bila je priprema za nedjeljnu proslavu, a sastojala se od sv. Mise, slavljenja, kateheze te klanjanja. Don Damir u svojoj je katehezi poručio nama mladima, ali i svim prisutnima da se vratimo prvoj ljubavi, da ne zaboravimo na ono prvotno što je pokrenulo mlade, davne ’94, a to je ljubav prema Kristu, želja za zajedništvom i molitvom.Nedjelja je pak bila središnji dan proslave kada su nam se u slavlju pridružili i braća framaši iz drugih bratstava. Na samom početku, kiša nam je, moramo priznati, pokvarila planove pa smo predviđeni program morali premjestiti u crkvu. No, svakako nam nije pokvarila raspoloženje te smo zajedno sa sv. Franjom klicali: “Hvaljen budi, Gospodine moj, po sestrici kiši.” Na početku programa predstavljena je naša ‘Monografija’, izdana povodom 25. obljetnice, potom je najavljena naša Himna ‘Hvala ti’ koju je napisala i uglazbila Ivana Hrkać. Nakon toga, naš bivši duhovni asistent, fra Sretan Ćurčić, imao je kratko predavanje o Frami, o svemu što je ona kao zajednica učinila i ostvarila. I za kraj prvog dijela programa, imali smo priliku čuti svjedočanstvo, našeg bivšeg framaša, fra Luke Ćorića.

Bogu hvala, nakon što nas je kiša sve rashladila, sunce je izašlo tako da smo radosno mogli proslavu nastaviti vani. Uslijedila je sveta Misa koju je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent. Nakon mise imali smo prigodnu zakusku, te prvi dio koncerta na kojem su nastupali fra Marin Karačić, fra Zvonimir Pavičić, grupa Zizili te Frama Posušje.Njima i ovim putem zahvaljujemo na sudjelovanja. A nakon glazbenog dijela programa, uslijedila je premijera dokumentarnog filma povodom 25. obljetnice FŠB naslova “I oni pođoše za Njim…”, što je ujedno i geslo ove proslave.

Poslije filma, slavlje smo nastavili uz ples i pjesmu naše glazbene sekcije do dugo u noć.

Uistinu, bila su to tri bogato ispunjena dana, koja su bila na korist, ali i radost svih framaša. I na kraju samo možemo ponoviti riječi naše himne: ‘Hvala ti na ovom daru i milosti, hvala ti na neizmjernoj ljubavi, hvala ti na drugoj obitelji!’
Frama uvijek ostaje u srcu, bez obzira gdje framaši danas ili sutra bili i bez obzira što radili, frama će uvijek imati posebno mjesto u njihovu životu.

Draga Frama, sretan ti rođendan!

Frama Široki Brijeg

Također pročitajte