Naslovna Bratstva Po post na most – Vjerom i djelom do Uskrsa

Po post na most – Vjerom i djelom do Uskrsa

Usprkos svijetu u kakvom danas živimo, mi, framaši s Briga, odlučili smo poduzeti nešto. Odlučili smo evangelizirati naš mali grad. Ono glavno naše poslanje na ovaj svijet i je živjeti u skladu sa evanđeljem, to je nažalost jako rijetko u ovim vremenima. Vremenima kada nitko ni ne čita Sveto pismo, a kamoli da ga živi.

Potaknuti idejom da naše građane osvijestimo o važnosti evanđelja, svakog petka u korizmi u razdoblju od 13:30h do 15h budemo u centru grada. Postavimo svoje štandove na kojima se nalaze radovi naših framaša, različiti molitvenici i duhovno štivo. Tako na neki način privlačimo ljude da dođu pogledati što to framaši sada rade. Nažalost nemamo neki preveliki odaziv, što je zapravo očekivano. Jer nismo mi došli tu privući sve ljude, to je nemoguće, već mi tu dolazimo da Gospodinu vratimo onu jednu ovcu koja je njemu bitna. Cilj akcije ‘Po post na most’ je taj da barem jedna osoba shvati što to uistinu znači živjeti evanđelje. Samo ime je u korizmenom duhu. Također na štandovima bude voća i posne hrane, kako bi možda i o postu malo više informirali ljude. Svakog petka na kraju same akcije, točno u 15 sati, okupimo se oko naših štandova i izmolimo krunicu Božanskom milosrđu.

Neprocjenjiva je sreća kada netko pohvali naš trud oko ove akcije, Bogu hvala i toga ima. Svakako sve radimo Njemu na slavu, radi Njega i dolazimo tu na most, u centar grada. Da Vam bar mogu opisati tu radost što smo upravo mi poslani širiti Njegovu ljubav. Nadamo se da nam to i uspijeva. Akcija je započeta prošle godine, a mi smo ove godine odlučili ju opet pokrenuti. Nadamo se da ćemo i dogodine, jer uistinu širiti Njegovu riječ, znači živjeti ju. Svojim dijelom možemo učiniti mnogo, možda smo baš mi zaslužni što je jedna osoba vraćena.

Ana Mikulić, Frama ŠB

Također pročitajte