Naslovna Bratstva PO POST NA MOST!

PO POST NA MOST!

FramaŠiroki

Korizma je vrijeme priprave na najveći kršćanski blagdan – Uskrs, koji je zapravo proslava Kristove smrti i uskrsnuća. Po uzoru na Kristov četrdesetodnevni post u pustinji kršćani shvaćaju korizmu kao vrijeme posta, molitve i odricanja. No, mi vjernici bismo trebali znati kako Korizma ne stavlja glavnu ulogu na odricanje! Korizma znači posvijestiti si i pitati se kakav sam ja čovjek, živim li ja dostojno svoju vjeru, jesam li ja svjedok onoga što vjerujem? To je vrijeme u kojemu sam pozvan više posegnuti za Božjom Riječi, molitvom, potražiti one koji su ostavljeni, zaboravljeni, nemoćni, a možda su tu kraj nas, no mi ih ne vidimo, ili ih pak ne prepoznajemo. Korizma znači pronaći vremena za baš takve, za koje često puta znamo možda reći da su sami krivi što su takvi kakvi jesu. To je smisao Korizme, to je ono o

čemu govori i prorok Izaija: „…podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onoga koga vidiš gola, i ne kriti se od onoga tko je tvoje krvi.“ To je bio, na kraju krajeva i životni program Isusa Krista. Isus je vršio samo volju Oca nebeskoga ovdje na zemlji. A da bi u tome uspio, post i molitva bili su mu suputnici u nadvladavanju kušnji.

frama široki

Svjesni svega onoga što Korizma jest i što predstavlja, naša Frama svakog petka u ovom milosnom vremenu, u razdoblju od 13:30 – 15:00 na Mostu, kod križa, pokušat će zajedničkim snagama našim sugrađanima približiti vjeru i smisao Korizme na duhovno dobro svih nas. Prilika je to da i na materijalni način pomognete potrebitima u našoj župi. Na štandovima kod križa čekaju vas osmijesi naših framaša uz razna duhovna štiva, suvenire, medaljice, ali također i posne kolačiće. Možete nam se pridružiti i u molitvi. Okupljanje završavamo molitvom krunice Božanskog milosrđa u 15:00 h. Svi ste dobrodošli! Dođite i podržite naš rad! Činite dobro gdje god možete i koliko god možete. Svojom malenom gestom pomozimo onima koji je to potrebno. Mir i dobro!

frama širokii

citatii

Kristina Šušak, Frama Široki Brijeg

Također pročitajte