Naslovna BratstvaFrama Bukovica Primanja i Obećanja u Frami Bukovica

Primanja i Obećanja u Frami Bukovica

Dana 2. lipnja 2019.godine, u nedjelju, u crkvi sv. Franje Asiškog naša frama je proslavila obred primanja i obećanja. Oltar smo ukrasili geslom koje smo izabrali, a ono je glasilo: „Neka budu savršeno jedno“ iz Ivanova evanđelja koje se čitalo te nedjelje. Misno slavlje je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent zajedno sa našim duhovnim asistentom fra Petrom Drmićem, fra Jozom Hrkaćem, duh. asistent frame Posušje, fra Sretanom Ćurčićem, duh.asistent frame Tomislavgrad i fra Anthonyem Burnsideom, duh. asistent frame Šujica, te fra Vinko Kurevija.

U naše bratstvo koje broji 28 članova, njih 13 ih je primljeno, 5 ih je po prvi put dalo obećanje da će svoju godinu života posvetiti Kristu, a preostalih 10 je obnovilo svoje obećanje. Svojom propovijedi fra Marin nam je ukazao da dobro i zlo ujedinjuje ljude te da mi trebamo biti ti koji će donijeti dobro i ujediniti ljude. Osvrnuo se na naše geslo te nam je kroz njega preporučio da ćemo jedino zajedničkim radom i trudom moći ostvariti uspjeh frame. Obred i misno slavlje svojim pjevanjem je uveličala frama Tomislavgrad. Nakon Svete Mise, svi su bili pozvani na zakusku i druženje uz glazbu u školskoj dvorani kod osnovne škole. Do kasnih sati se pjevalo, plesalo i jelo zajedno s drugim framama.

Zahvaljujemo, najprije dragom Bogu na tako lijepom danu ispunjenog veseljem i radošću, a zatim i svima koji su prisustvovali i bili uz nas. A mi se nadamo da ćemo ustrajno nastaviti slijediti put sv.Franje te navještati Božju riječ.

Frama Bukovica

Također pročitajte