Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Drinovci

Primanja i obećanja u Frami Drinovci

Nakon što su se tijekom proteklog tjedna duhovno pripremili i dobro razmislili o značenju obećanja koja će položiti, 4. studenog osvanuo je najvažniji dan u životu svakog framaša – dan Obreda primanja i obećanja u bratstvu Frame Drinovci.

U 18 sati u Crkvi svetog Mihovila Arkanđela u Drinovcima održana je svečana sveta Misa povodom primanja i obećanja koju je predvodio fra Marin Karačić, novi područni duhovni asistent Frame Hercegovine. Geslo je glasilo „Živjeti evanđelje“, a uz njega su stali brojni citati koje su izabrali sami framaši. Fra Marin je u propovijedi rekao kako trebamo biti zahvalni na svakoj kritici i na svakoj pohvali te da sebe nikad ne smijemo omalovažavati. Iako smo svi svjesni da uvijek možemo dati bolje i više od sebe, ne trebamo biti nezadovoljni onim što dajemo i doprinosimo, jer svaki, i najmanji doprinos puno znači za zajednicu. Svaki citat je imao posebno značenje i moćnu poruku, a fra Marin je istaknuo citat „Djela, a ne riječi“, kojim je htio reći da je ono što i kako činimo bitnije od riječi koje su ponekad isprazne. Nakon zanimljive i poučne propovijedi uslijedili su Obredi primanja, polaganja prvih obećanja i obnove obećanja. Polaganje prvih obećanja – slijediti Krista baš onako kao što je to činio sv. Franjo, dalo je 22 framaša, 33 njih je obnovilo to obećanja, a 15 ih je primljeno u bratstvo Frame. Svojim pjevanje misno slavlje uveličali su framaši iz Kočerina. Nakon sv. Mise uslijedilo je bratsko druženje uz domjenak, pjesmu i ples do kasnih večernjih sati.

Zahvaljujemo svim ostalim framašima koji su nas došli podržati i ovu radost podijeliti s nama, kao i svim duhovnim asistentima i župljanima koji su bili nazočni. Najviše hvala Bogu na našim roditeljima koji su nam najveća podrška na putu naše formacije kroz Framu. Daj nam radost da budemo veseli navjestitelji tvoga kraljevstva – to te molimo Gospodine, po majci tvojoj i našoj, Djevici Mariji, po našem serafskom ocu svetom Franji, kojega smo izabrali za vođu na našem putu, poručili su drinovački framaši.

Također pročitajte