Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Široki Brijeg

Primanja i obećanja u Frami Široki Brijeg

 
Hvaljen Isus i Marija!
 
Nedjelja, 7.10, naš dan. 

Dan koji će ostati dio nas zauvijek. I onda kada odemo s Briga, i kada budemo daleko od naše Frame, i kad dođu “neki novi klinci” koji će letit Franji k’o nekad mi. Taj dan Primanja i obećanja bit će naš.

Bog nam dao sestru kišu koja nam je dugo pravila društvo, a onda i brata Sunce kako bismo mogli u crkvu ući sa svijećama. Noseći to svjetlo pred oltar, molimo da i mi sami budemo svjetlo koje će rasvijetliti tamu grijeha i otvoriti put ka savršenoj ljubavi. Baš kako je to u svetoj misi istaknuo naš područni duhovni asistent, fra Marin. Spomenuo je kako mi, kao ljudi, kao stvorenja nismo savršeni, ali imamo u sebi nešto savršeno. Imamo Njegovu ljubav u nama. Njegovu ljubav koja se dala do kraja, nije se zatvorila u strahu od boli, od povrijeđenosti, nego se izložila i darovala nama. “Ljubav je Njegova u nama savršena.” I svi smo pozvani tu ljubav njegovati i darovati drugima.

Nakon propovijedi uslijedili su obredi Primanja i obećanja. Mi smo zajedno tu pred Kristom, pred Crkvom i drugim framašima potvrdili ono što su naši roditelji učinili za nas na dan našeg krštenja. Obnovili smo svoju krsnu milost i rekli Bogu i zajednici: “Evo me!” Spremni smo biti olovka u Božjoj ruci i služiti drugima kao što je naš otac Franjo činio.

Nakon sv. Mise i fotografiranja nastavili smo druženje u sportskoj dvorani naše gimnazije. Bilo je plesa, pjesme, hrane i svakako dobre zabave, jer “Ne dolikuje sluzi Božjem da bude žalostan i potišten.”

Slavlje se nastavilo do kasno navečer, uz smijeh i šalu, a onda smo krenuli kući sa garantirano, osmijehom na licu.

Usitinu je puno truda i rada uloženo, puno proba, vremena odvojeno, puno ideja, smijeha, suza, puno molitve izrečeno – da bi ovaj dan bio savršen. I na kraju kad se osvrnemo na taj Brig, vjerovatno iznemogli i umorni, netko nam šapne: “Vrijedilo je.” I odjednom na ništa više ne misliš i ništa nije važno, samo znaš: “Tvoja sam i Ti si moj.”

Zahvaljujemo svim framama koje su došle uveličati naše slavlje i čestitamo svim primljenicima (45), prvoobećanicima (33) i onima koji su obnovili svoja obećanja (42)!

Frama Široki Brijeg

 

Također pročitajte