Naslovna Bratstva SABOR FRAME DRINOVCI

SABOR FRAME DRINOVCI

„Besplatno primiste, besplatno dajte!”
(Mt 10, 8)

30. lipnja, u 16h, kao kruna još jedne framaške godine, održan je 12. Sabor Frame Drinovci u Liskovicama. Na samom početku zazvali smo Duha Svetoga te izmolili krunicu. Zatim, podijelili smo se u tri grupe; jednu grupu činila je glazbena sekcija koja je smišljala pjesme za misu, druga se pozabavila uređenjem oltara, a treći su pisali Molitvu vjernika.

Fra Josip je predvodio misu u 17h. Na početku propovijedi, svakoga od nas upitao je koja je naša najveća vrlina. Uistinu, bilo je teško sebi pronaći vrlinu, pa je rekao kako svi mi imamo vrlina i više nego što možemo zamisliti, ali uvijek je lakše primijetiti tuđe, nego vlastite. Vrlina je Božji dar nama, a iskorištena vrlina je dar Bogu od nas, kao što i samo geslo govori: „Besplatno primiste, besplatno dajte.” U propovijedi smo se zapitali i što to znači „sveto”; fra Josip, naš duhovni asistent, objasnio je to dobrim citatom: „Sveto je ono pred čim prigibaš glavu i koljena,a tijelo tvoje drhti!” Podsvijestio nas je svetosti hostije, da kroz nju primamo živog Krista.

Imali smo rad u dvije grupe: naši glasnici trebali su istaknuti tri najveća problema u selu i pronaći rješenja za njih, a framaši tri problema u bratstvu, te, po jedan predstavnik obiju grupa, iznijeti i obrazložiti istaknute probleme i rješenja. Nakon mise i rada po grupama, druženje u Liskovicama i „kraj” ove framaške godine, obilježili smo uz repertoar različitih igara, roštilj i pjesmu do kasnih večernjih sati.Hvala Bogu što je izabrao baš nas da kroz ovo bratstvo budemo Njegovi navjestitelji. Molimo Ga, da nam po svojoj milosti, udijeli hrabrosti biti nesebičnim djeliteljima radosti i Božje ljubavi!

Frama Drinovci

Također pročitajte