Naslovna Bratstva Seminar za animatore u mostarskoj frami

Seminar za animatore u mostarskoj frami

 

12231658_10153731068189855_1154804834_n

Vikend, od 6.-8. studenog, 29 animatora našeg bratstva provelo je na Bogodolu, s ciljem da poboljšaju svoj rad, ali da i sebe izgrade u vjeri i povjerenju. Geslo seminara glasilo je ”Odvaži se i budi hrabar.” (Jš 1,9)

Seminar se odvijao u nekoliko dijelova, naš duhovni asistent fra Antonio Šakota je održao predavanje na temelju starozavjetnog teksta te nam približio samo poimanje grijeha, njegov korijen i okolnosti. Njegovim riječima animatori su bili potaknuti sat vremena razmatrati tekst u tišini, za što su kasnije rekli da im se najviše svidjelo.

aw-640x360

Zabave, smijeha, a ni suza nije nedostajalo. Uslijedile su radionice kojima je cilj bio poboljšati komunikaciju između samih animatora, ali i u cijelom bratstvu. Navečer je naša Marija Ivana Žepić također održala predavanje. I večer se završila uz zabavu i molitvu.

Nedjeljno jutro je započelo molitvom i nastavilo se razgovorom između animatora i njihovih mentora. Naposlijetku smo naša iskustva i očekivanja podijelili na plenumu, ostaje nam samo sve naučeno primjeniti u životima.

Za kraj bismo htjeli zahvaliti svima koji su nam omogućili i uljepšali ovaj vikend te fra Perici Ostojiću i našem župniku fra Josipu Vlašiću što su izdvojili vremena i posjetili nas.

www.frama-mostar.ba

Također pročitajte