Naslovna Bratstva ŠKOLA ANIMATORA FRAME KOČERIN

ŠKOLA ANIMATORA FRAME KOČERIN

Jedan od najtežih zadataka u životu, a i u samoj Frami je biti onaj koji potiče, koji bodri, motivira, oduševljava, oduhovljuje, onaj koji je ona iskra koja će nečiji život rasplamtiti i u nekome pronaći ono skriveno blago. Baš ove karakteristike koje su navedene zapravo su i definicija animatora. Osoba koja je stup nosač u Frami, onaj koji će u svakom pojedincu pronaći ono nešto i dati mu mogućnost da se formira u odličnog framaša, a samim time i u dobrog čovjeka. No da bi animator uspio u tom zadatku, on najprije mora formirati sebe.

Kočerin je baš ovu subotu, 29. svibnja 2021., posvetila formaciji animatora kroz jednodnevnu  školu animatora pod geslom „Bili ste vjerni za malo, postaviću vas za mnoge!“.  Program koji je započeo u jutarnjim satima, s  dvadesetak animatora, protegao se kroz cijeli dan te završio u poslijepodnevnim satima. Naravno, kao i svaki događaj tako i ovaj započeli smo držeći se ruku pod ruku i zajedno izgovarajući riječi molitve. Prva točka programa bilo je predavanje predsjednice i voditeljice formacije Frame Kočerin, Marije Galić i Anice Mabić, na temu „Tko je animator? Što znači animirati?“. Nakon što smo naučili tko smo to mi, koja je naša uloga i da najprije sami moramo naučiti ono što želimo naučiti druge uslijedilo je i drugo predavanje. Iva Lasić, područna voditeljica formacije, bila je zadužena da nam govori o temi „Komunikacija“. Iva nam je svojim odličnim   izlaganjem približila ovu temu, a cijelo predavanje završila vježbom komunikacije na kojoj nije izostajalo smijeha. Za posljednje predavanje na temu „Kako spremiti, voditi susret te motivirati sudionike u susretu?“ bio je zadužen Marko Kolobarić, bivši voditelj formacije Frame Kočerin. Markovo predavanje je bilo kruna sva tri predavanja i mnogi su baš u njegovim riječima pronašli kako formirati sebe kao animatora i kako drugima učiniti Framu dražom, ali još poučnijom i kvalitetnijom zajednicom mladih.

Nakon predavanja uslijedio je zajednički objed u dvorištu crkve. Tu razgovora, pošalica, smijeha i fotografiranja uistinu nije nedostajalo. Nakon ručka program se nastavio sa zabavnim sadržajem. Rad po skupinama, izlaganje radova, vježbe interakcije i igre samo su dio onog što se dogodilo u razmaku od ručka do polaska kućama.

II. Školu animatora Frame Kočerin zaključili smo molitvom, a kroz ovaj dan animatori su prvo obogatili sebe, svoj radi i iskustvo, a svojim djelovanjem će to nastojati prenijeti u svoje bratstvo te tako obogatiti cijelu Framu Kočerin. Zahvalni Bogu na ovom predivnom danu, zajedništvu, braći i sestrama koje nam podari u ovom bratstvu i svakom danu provedenom u ovim dvoranama i dvorištu ove crkve, pomalo umorni uputili smo se svojim kućama.

Frama Kočerin


Također pročitajte