Naslovna Kolumne Što si odlučio ovu korizmu?

Što si odlučio ovu korizmu?

Što si odlučio ovu korizmu? Skrivati se ili Mu se pokazati sa svime što jesi i sa svime što imaš – da te očisti, opete, ozdravi, izliječi – da ti oprosti?

Mala djevojčica. Sa svega par nanizanih godina svoga života. Zamišljam je u nekoj crvenkastoj haljinici s crnom mašnicom na sredini. Veselu i nasmijanu, vrckastu i poletnu. Taj dan se igrala, trčkarala, skrivala, skakutala… a onda – bum! Velika vaza pala je na pod. Kako to objasniti majci kad dođe natrag kući, znat će da je ona – jer uvijek govori da onima koji lažu piše na čelu da lažu. I mama je došla. Vidjela razbijenu vazu i glasno je dozvala da dođe. Došla je, ali prekrivajući čelo dlanom i govoreći: “Nisam je ja razbila.” A bila je sama u kući.

Vidiš li se u ovoj maloj Bjondi? Pronalaziš li se u liku ove male djevojčice koja prekriva svoje čelo da ne bude razotkrivena?
Koliko si se puta odlučio skriti od Njega jer si pao i sagriješio, izdao Ga i iznevjerio? Koliko si se puta odlučio skriti od Njega onda kad te zvao da Mu se vratiš znajući što si sve učinio? Zašto izmičeš od Njegova pogleda i zašto prekrivaš uši na Njegove pozive? Skupljaš se u svoje čahure patnje kad se okaljaš iako znaš da te sam zove da Mu se baciš u naručje da te očisti i da budeš bjelji nego snijeg?
Zar je tako teško shvatiti koliko te želi i koliko žeđa za tobom? Zar je tako lako zaboraviti što je sve za tebe učinio? Zar je tako nedokučivo da je Njegova Ljubav za tebe veća od bilo kojeg grijeha?

Što si odlučio ovu korizmu? Skrivati se ili Mu se pokazati sa svime što jesi i sa svime što imaš – da te očisti, opere, ozdravi, izliječi – da ti oprosti?

Također pročitajte