Naslovna Bratstva U Posuškom Gracu završen je VI. Festival religiozne drame

U Posuškom Gracu završen je VI. Festival religiozne drame

dfh

U nedjelju 22.lipnja zatvoren je VI. Festival religiozne drame u organizaciji framaša iz Posuškog Graca. Ova lijepa tradicija se nastavila i ove godine, kada su kroz tri uzastopne lipanjske nedjelje, u novoizrađenoj framskoj dvorani, izvođene predstave religioznog karaktera. Festival je počeo 8. lipnja, a otvorili su ga domaći framaši s Graca, izvodeći predstavu „Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti“. Sami naziv predstave, čiji je tekst napisala bivša framašica Ana Begić, šalje jednu snažnu poruku o prolaznosti ovozemaljskog života, što su framaši lijepo i dirljivo prikazali i na sceni.

eh

Druge nedjelje Festivala Posuški Gradac je ugostio dramsku sekciju Frame Široki Brijeg, koji su svojom predstavom Začarano blago do suza nasmijali vjernu publiku i posjetitelje Festivala. Tekst predstave „Začarano blago“ datira još iz davne 1922. godine, a unatoč tome što je napisana još prije skoro jednog stoljeća još uvijek ima svoju vrijednost. Naime, to je prva zapisana predstava koja se izvela u Širokom Brijegu.

fff

Festival su 22.lipnja svojom izvedbom zatvorili, uvijek dragi gosti ovog Festivala, framaši iz Posušja. Svojom predstavom poučnog naziva „Sve vjeruje, svemu se nada“ posuški framaši su oduševili sve prisutne, te još jedanput obogatili program Festivala. Predstavom su framaši odaslali jednu poruku o snazi vjere, osobito u teškim životnim situacijama. Festival religiozne drame prerastao je u jednu predivnu tradiciju u Posuškom Gracu, a framaši se nadaju da će ovakvim načinom uvođenja daška kulture, nastaviti oplemenjivati svakodnevnice svojih župljana u ljetne dane. Osim kulturnog uzdizanja ovaj Festival je lijepa prilika za framaško druženje i širenje naše framaške radosti, jer se redovito nakon svake predstave ostane na druženju uz prigodni domjenak.

Frama Posuški Gradac

Također pročitajte