Naslovna Kolumne U službi Isusovoj i u Novoj Godini

U službi Isusovoj i u Novoj Godini

Obično na početku nečeg novog čovjek ima prostora za nadu, za neka očekivanja, za uzbuđenje pred nepoznatim…
Pred nama je cijela Nova Godina.

365 prilika za reći ‘da’ Bogu i pri tom unaprijed imati za svaki dan po jedan „Ne boj se“ citat iz Biblije.

Istina, ne treba ništa spektakularno odlučivati na tim počecima da ne bi bilo velikih razočaranja koja nas guraju korak nazad. Treba biti realan i polako hodati korak po korak.

Bilo bi idealno kad bi mogli te korake usmjeriti prema Ljubavi u ljubavi. Koliko god se trudili ipak uvijek ima prostora za utješiti našega sv. Franju u onoj njegovoj rečenici kako „Ljubav nije ljubljena!“.

A kako to činiti? Dobila sam neki dan kratki film o tome koji dijelim s vama. Tu se izričito vidi kako danas možemo biti Isus u nečijem životu, dovesti Isusa u nečiji životni prostor i otvoriti mu vrata kako bi djelovao preko nas ondje gdje nas treba u svojoj službi.

Kako je to divno samo pomisliti – mene Isus koristi u svojoj službi. On, Svemogući Bog, želi moju pomoć jer unatoč svojoj svemoći On ne želi djelovati sam, želi postojati u nama i preko nas nekoga zagrliti, utješiti, usmjeriti na pravi put, nahraniti, zaodjenuti. Ne treba ići daleko kako bi to činili. Ne treba čak ni izaći preko praga kućnih vrata, niti ići daleko od svojih školskih prostorija ili radnoga mjesta. I tu postoje oni s kojima nismo dugo razgovarali pa ni ne slutimo s kojim problemima se nose, kojima je duša gola te treba ogrtač da preživi, koji su skrenuli sa staze Gospodnje pa bi im dobro došao netko tko će im biti putokaz.

Slušajući o proročici Ani, neki dan u evanđelju, vidjela sam kako nam Bog kroz njen primjer lijepo govori o ustrajnosti molitve i predanosti u Njegove ruke koja na kraju dobije što je tražila – susretne se s Bogom živim, dočeka ono što duša priželjkuje, a to je da se na kraju gledamo oči u oči s Gospodinom.

Evo, to nam želim u ovoj Novoj Godini, da budemo otvoreni poticajima Duha Svetoga i prepoznamo sve one trenutke kad možemo biti Isus u svojoj svakodnevici. A, kao što već jako dobro znamo, temelj za takvo djelovanje je i vrijeme rezervirano samo sa molitvu.

https://youtu.be/6mD-qNlUo0o

Mir vam i dobro,

s. Marijana Bošnjak

Također pročitajte