Naslovna Bratstva VII. Festival religiozne drame – Frama Posuški Gradac

VII. Festival religiozne drame – Frama Posuški Gradac

festival_III_vecer_5

U nedjelju, 21. lipnja 2015. godine framaši iz Posuškog Graca su svojom predstavom pod nazivom Zaboravljeni Bog zatvorili  VII. Festival religiozne drame.

Ova predivna priča koja je počela prije 7 godina, naporom i trudom framaša iz P.Graca nastavljena je i ove godine. Tri uzastopne lipanjske nedjelje, župljani i ostali posjetitelji Festivala na Gracu u poslijepodnevnim satima uživali su u dramskim ulomcima dramskih sekcija framaša iz Hercegovine. Ovogodišnji Festival je počeo 7. lipnja, gostovanjem  framaša iz Drinovaca s predstavom Dvanaest i pet.  Druga večer održana je 14. lipnja kada su nas svojom predstavom počastili framaši iz Mostara. Predstava je nosila naziv Paškini pusti snovi i oduševila sve prisutne.

Ovaj projekt framaša s Graca pridonosi kulturnom uzdizanju cijele naše župe, te potiče na stvaranje dramskih predstava religioznog karaktera. Ponosni smo na činjenicu da se Festival počeo organizirati i u drugim župama u Hercegovini, kao i na to da se kod nas toliko dugo održao. Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali na Festivalu, framašima iz Drinovaca i Mostara, našim župljanima i svim ostalim gostima koji iz godine u godinu podupiru ovaj naš projekt.

Nadamo se da se vidimo i iduće godine s novim zanimljivim predstavama.

Mir i dobro!

Ivana Grubišić, Frama Posuški Gradac

festival_II_vecer_5

IMG_5127

festival_III_vecer_4

Također pročitajte