Naslovna Bratstva Seminar Frame Međugorje

Seminar Frame Međugorje

Protekli vikend (15. – 17. listopada) naše bratstvo je provelo na seminaru u Bijelom Polju. Početak seminara bio je u petak u popodnevnim satima u samostanu sv. Franje, gdje su nas dočekale školske sestre franjevke s velikom dobrodošlicom. Nakon raspoređivanja po sobama, seminar je započet obilaskom kojeg je predvodila sestra Jelena Hrkać.

Obišli smo stari samostan sa kapelicom, prostrano dvorište i sve što okružuje samostan. Nakon obilaska je bila zajednička večera, a zatim smo pogledali poučan intervju o jednoj curi iz SOS sela u Hrvatskoj. Nakon toga je slijedio rad po grupama, a dan je završen klanjanjem u kapelici.

Idući dan je bio popunjen raznim aktivnostima koje su započete od ranog jutra. Dan je počeo jutarnjom molitvom u kapelici te doručkom. Poslije doručka je u dvorani bio prikazan zanimljiv intervju o čovjeku koji je pušio stranice Biblije. Poslije toga je naš duhovni asistent fra Renato držao predavanje o Bibliji te smo se podijelili u grupe u kojima su se rasporedile uloge kako bi odglumili (na moderan način) neke prizore iz Biblije. Istog dana imali smo zadovoljstvo slušati predavanje fra Marka Galića u popodnevnim satima.

Nakon predavanja izmolili smo krunicu šetajući kroz masline i pjevajući pjesme. Bilo je i mnogo zabavnih aktivnosti putem kojih smo se još više zbližili. Svaki dan je započinjao molitvom te tako isto i završavao. Kraj seminara je obilježen misom koju je vodio fra Renato, a pjevala naša glazbena sekcija.

Ovaj seminar je bio prilika da se bolje upoznamo i zbližimo još više. Ovim putem se želimo zahvaliti sestrama koje su nam cijeli seminar stajale na raspolaganju te fra Marku na izdvojenom vremenu za predavanje.

Mir vam i dobro!

Frama Međugorje

Također pročitajte