Naslovna Bratstva Akcija “Čišćenje Grabovine” Frame Široki Brijeg

Akcija “Čišćenje Grabovine” Frame Široki Brijeg

U subotu, 30. travnja 2022. godine, održana je jedna od najvećih akcija Frame Široki Brijeg – Čišćenje Grabovine.

Kao i dosadašnjih godina okupili smo se u jutarnjim satima, a pridružili su nam se i naši veliki glasnici. Cijeli program započeli smo molitvom, nakon čega smo se podijelili u grupe za čišćenje. Čišćenje je trajalo do 12 sati, kada smo svi zajedno otišli pred galeriju na ručak. Već tada se osjetila ta posebna atmosfera koja je obilježila cijeli taj dan na Brigu.

Nakon ručka uslijedila je pauza koji su svi iskoristili za druženje s ostalim framašima. Program smo nastavili molitvom krunice Božanskog milosrđa. Vjerujem da je svima tih pola sata ostalo u toliko lijepom sjećanju jer smo se na pola sata zaustavili te svoj pogled usmjerili k Isusu. Molitveni dio završili smo pjesmom te smo krenuli na Bakamušu, na našu posljednju točku programa. Naravno radi se o zabavnom programu koji je bio pripremljen po uzoru na Squid game.

Za razliku od dosadašnjih godina framaši su u ovoj igri, punoj iznenađenja i preokreta, imali priliku natjecati se sami, a ne unutar grupe. Squid game sastojao se od više krugova  a u svakom krugu broj natjecatelja se smanjivao. Bilo je tu raznih igara poput graničara, slaganja riječi, bombe i još mnogo toga. Završetkom squid game-a zaključen je i naš službeni program Čišćenja Grabovine, no naravno druženje je potrajalo još par sati.

Teško je izdvojiti što je taj dan bilo najljepše ili čega ćemo se najradije prisjećati, ali zasigurno sve naše uspomene vežu se uz Franjinu radost koja je uistinu bila prisutna u svim framašima. Ta radost privukla je naše glasnike još korak bliže nama, a nas je još jednom podsjetila zašto smo izabrali ovaj put franjevaštva. Na kraju samo možemo zahvaliti Bogu na onomu što nam je darovao, da uz svoga brata učimo živjeti Evanđelje.

 

Marija Bubalo, Frama Široki Brijeg

 

Također pročitajte