Naslovna Naslovna ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA FRAME HERCEGOVINA

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA FRAME HERCEGOVINA

Od 24. do 26. ožujka 2023. godine područno vijeće bratstva Frame Hercegovina održalo je svoju izbornu skupštinu u kući susreta “Domus pacis” u Međugorju. Skupštinu su činili područni duhovni asistent, fra Jozo Hrkać, članovi područnog vijeća te 40 framaša iz 20 mjesnih bratstava.

U prvom dijelu skupštine koji je predvodila područna predsjednica, Ana Maria Nuić, predsjednici mjesnih bratstava iznosili su svoja godišnja izvješća i kratki osvrt na rad svoje Frame u vremenu od prošle područne skupštine koja je bila u travnju 2022. godine. Svoja izvješća su sutradan podnijeli i područna predsjednica, područna voditeljica formacije Iva Lasić, zatim je područni duhovni asistent, fra Jozo Hrkać, dao kratki osvrt na proteklu godinu. Nakon toga je uslijedio izborni dio skupštine kojim je presjedala Anđela Marić, nacionalna predsjednica Frame Bosne i Hercegovine uz tajnicu izbora, Helenu Paradžik, koja obnaša službu međunarodnog delegata, te je bila prisutna Josipa Jelavić, nacionalna dopredsjednica.

Nakon molitve i zaziva Duha svetoga uslijedila je najave svake službe po statutu, kandidatura i sami izbori.

Za novo područno vijeće Frame Hercegovina izabrani su: Matea Ostojić – predsjednica (Frama Međugorje), Dorotea Marija Teisler – potpredsjednica (Frama Međugorje), Lucija Lasić –voditeljica formacije (Frama Široki Brijeg), Iva Šarac – tajnica (Frama Tomislavgrad), Petar Brbor – blagajnik (Frama Humac), te šesti član vijeća Iva Lasić (Frama Široki Brijeg).

U nedjelju, 26. ožujka novoizabrana predsjednica Matea Ostojić animirala je raspravu za područnu razinu Frame sljedeće dvije godine. Smjernice koje su na raspravi donesene i izglasane su:
▪ Da područno vijeće Frame Hercegovina u suradnji sa područnim vijećem OFS-a u skladu sa svojim mogućnostima organizira seminar za povjerenike OFS-a za Framu i predstavnike Frame u vijeću OFS-a

▪ Da područno vijeće Frame Hercegovina u suradnji sa područnim vijećem OFS-a u korizmenom vremenu organizira molitveno-humanitarnu akciju
▪  Da područno vijeće Frame Hercegovina nastavi obavljati bratske pohode mjesnih bratstava ovisno o njihovim potrebama
▪ Da područno vijeće Frame Hercegovina organizira molitvenu akciju u vremenu došašća prema mogućnostima i kreativnosti
▪  Da područno vijeće Frame u skladu sa mogućnostima organizira sportsko-rekreativni susret Frame Hercegovina
▪  Da područno vijeće u skladu sa svojim mogućnostima organizira VII. Sabor Frame Hercegovina
▪  Da područno vijeće Frame Hercegovina i dalje nastavi s organizacijom Planinarskog ljetnog kampa

Skupština je završena 26. ožujka nakon što smo izabrali sedam delegata područnog bratstva koji će sudjelovati na Nacionalnoj izbornoj skupštini u svibnju ove godine.

Iva Šarac, područna tajnica

Također pročitajte