Naslovna Bratstva Božić s Framom

Božić s Framom

Ove godine, 22. prosinca, po prvi put, naši framaši organizirali su božićni sajam, događaj poznat pod nazivom “Božić s Framom.”

 

Program je započeo priredbom u 18h. Glazbena, dramska i dio čitačke sekcije su imali priliku iskazati se na priredbi. Prije izvedbe igrokaza, poslušali smo nekoliko božićnih pjesama i priča. Članovi dramske sekcije izveli su predstavu “Božićna noć.” Igrokaz je prikazao kako su obitelj i zajedništvo vrjedniji od svih užitaka koje nam svijet nudi. Po završetku igrokaza, voditelji Martina i Petar Majić, najavili su nastup pjevača Ivana Mikulića uz pratnju Marijana Mile Radoša. Nakon nekoliko otpjevanih božićnih pjesama, Ivan se zahvalio na pozivu i na pozornicu pozvao župnika i duhovnog asistenta – fra Josipa Mioča. Fra Josip se zahvalio Ivanu i Marijanu na dolasku i nastupu te dodao kako je ponosan na sve framaše radi uloženog truda i organizacije ovog događaja. Naravno, bez njega ovo ne bismo uspjeli. Ostatak večeri proveli smo u okićenom dvorištu župne kuće gdje su se pekle fritule, izlagali božićni ukrasi koje je naša likovna sekcija izrađivala protekla dva tjedna, a članovi Misericordie su kuhali vino i čaj.

Dok je sve to trajalo, cijela Frama se okupila kod jaslica iznad župne kuće. Izmolili smo Molitvu Franjevačke mladeži i podijelili poklone onima za koje smo molili tijekom Došašća. Ujedno, to je bilo i naše zadnje zajedničko okupljanje ove godine. Molimo se našem zagovorniku, sv. Franji, da blagoslovi svaku nadolazeću godinu i da svaka od njih bude sve uspješnija i uspješnija.

Na kraju, zahvalni smo svima onima koji su došli pogledati i podržati rad i trud naših framaša.

 Frama Drinovci

Također pročitajte