Naslovna BratstvaFrama Kočerin Božićna priredba Frame Kočerin

Božićna priredba Frame Kočerin

13. i 27. prosinca framaši s Kočerina, točnije članovi dramske sekcije, postavili su na scenu velike dvorane na Kočerinu dramsku predstavu pod nazivom Bog je autor tvoje priče. Trud, rad i odricanje glumaca se isplatilo, a to su dokazala ozarena lica zadovoljnih gledatelja.

U predstavi nam je prikazan život jedne suvremene obitelj, u kojoj je otac radoholičar, ovisnik je o poslu, titulama i novcu. Obitelj mu je negdje na pretposljednjem mjestu i ne pridaje neku posebnu važnost zajedništvu. Majka pokušava držati obitelj na okupu, jedno vrijeme je uspijevala čvrsto držati konce u svojim rukama, ali kćerin odlazak na fakultet istrgnuo je končiće koje nije mogla vratiti. Sin je krenuo lošim putem, skrenuo je s pravca kojim je išao i upao je u loše društvo. Sa svojim neposluhom i tvrdoglavosti obitelj je doveo na sami rub. Otac je završio na postelji, brojali su mu se posljednji dani, sati, minute… Majka i kćer su ostale shrvane. Nakon što ih je glava obitelji napustila ništa nije imalo smisla. Očeva smrt ih je potakla da pomisle da im je došao kraj, da više nikada neće biti obitelj kakva su bili. Ali onda, svjetlo na kraju tunela, sin se vraća kući potpuno promijenjen. S njegovim povratkom, u obitelj se vraća duh ljubavi, vjere i nade. Shvatili su da Bog nije taj koji je donio zlo u njihov život.

Bilo je suza, smijeha, ali ono najvažnije svi smo ponijeli kućama jednu jaku pouku. Bog je autor naše priče! On je taj koji će držati konce i onda kada mislimo da je došao kraj. On je taj koji će nas izvući iz najdubljih rupa samo ako mu pružimo ruku. On je taj koji će uvijek iz najgorih situacija izvući najbolje. On je taj koji će sve slagalice posložiti u najboljem mogućem obliku. On je autor naših priča.

Za divnu predstavu zaslužni su, kao što je već navedeno, članovi dramske sekcije, izvrsni mladi glumci: Janja Martinović, Domagoj Sabljić, Josip Banožić, Antonia Kvesić, Marija Galić, Gabrijel Sabljić, Ante Galić, Petar Vukoja, Ivan Galić, Matej Sabljić, Iva Mikulić, Marta Mikulić, Ivo Kvesić, Luka Kvesić i duhovni asistent Fra Mario Knezović.

Scenarij, poučne dramske predstave, napisala je Janja Martinović, a režirao Matej Vukoja. Značajan doprinos dali su i suradnici: Andrea Šakota, Marko Kolobarić, Marija Sesar i Viktorija Vukoja. Predstavu možete pogledati na YouTube kanalu Agape RTV.

Andrea Šakota

 

 

 

Također pročitajte