Naslovna Bratstva Druga strana framskog dana

Druga strana framskog dana

IMG-20160325-WA0095

U srijedu 23. ožujka framaši iz Ružića organizirali su dječju radionicu pod nazivom „Druga strana framskog dana“, koja je organizirana u tri dijela: Kreativni, edukativni i zabavni.

Sudjelovalo je 30-ak djece u dobi od 5 do 12 godina. Kreativni dio pripremila je likovna sekcija naše Frame u kojem su djeca imala priliku pokazati svoje talente te praviti čestitke koje će dijeliti župljanima na blagdan Uskrsa.

U edukativnom dijelu djeca su kroz animirani film o sv. Franji i razne igre zajedno s našim framašima učili o Serafskom ocu.

Radost je obasjavala njigova lica, a samim tim je ispunjala i naša srca. Zanimao ih je život sv. Franje, a to su pokazali raznim, pomalo zbunjujućim pitanjima na koje su naši framaši radosna srca odgovarali.

Ono što se djeci najviše svidjelo je zabavni dio. Uistinu su uživala igrajući se igara kao što su „glazbena stolica“, „pum“ i slično.

IMG-20160325-WA0044

Osmjeh se nije skidao s njihova lica cijelog vremena. Iako ih je bio malen broj, bilo je predivno. Čak taj manji broj je postigao da se što više zbližimo s djecom, te oni jedni s drugima i za svakog od njih odvojimo dovoljno vremena.

Djeca su nas oduševila svojom kreativnosti, talentom, timskim radom i radosnim duhom tako da smo i mi kao framaši mogli od njih dosta toga naučiti.

Potakli su i nas starije da se prisjetimo svojih mladih dana. Jedni drugima smo svjedočili o tim danima i radostima svoga djetinjstva, što ih je doista nasmijalo, a djeca su pozorno slušali svaki događaj.

Pomagali su jedni drugima, njihova dobrota se osjetila, a radosna dječja srca pokazali su i nama starijima kako ispravno služiti jedni drugima, biti čovjek za sebe i druge…

Radosna srca očekujemo drugo ovakvo druženje, te da ponovno našim najmlađima pokažemo drugu stranu našeg dana, jer žalostan je čovjek u kojemu nije ostalo ništa dječje, priopćeno je iz Frame Ružići.

IMG-20160325-WA0084

IMG-20160325-WA0072

IMG-20160325-WA0111

Frama Ružići

Također pročitajte