Naslovna BratstvaFrama Drinovci Duhovna obnova Frame Drinovci

Duhovna obnova Frame Drinovci

Mjesto gdje stanuje ljubav!

Život je jedno predivno putovanje. Naše rođenje je zapravo aerodrom, autobusna stanica, početak. Naše srce je torba. Torba u kojoj se nalazi naša osobnost, naše težnje, snovi, želje, naši talenti. I naravno, naš Isus koji nam je sve to darovao. Duboko unutar torbe skrio se On. Da Ga u svakom trenutku nosimo sa sobom. Kroz olujne dane, ali i one kada sunce ljubi zemlju. Na početku putovanja dobili smo kartu. Ne znamo do kada vrijedi, gdje nas to vodi i s kime ćemo to putovati. Na toj karti, također je i cijena. Cijena koju ćemo morati platiti jer u torbi nosimo Njega koji nas usmjerava na našem putu.Moje putovanje ovog vikenda zaustavilo se na jednoj predivnoj destinaciji. To je dvorac u Međugorju.

Dvorac koji je sagradila ljubav koja se rodila između dvoje ljudi, Patrika i Nancy. Svaki kamen tog dvorca ima svoju priču. Napravljen je s puno ljubavi, žrtve, odricanja i zahvale Njemu što je uvijek bio u njihovom srcu (torbi) i promijenio njihov život onda kada su Ga prihvatili čvršće i približili bliže svome uhu da čuju upute za krenuti dalje. Kada je moja noga zakoračila u dvorac osjetila sam golemu zaštitu, jer znaš taj dvorac se nalazi između dva brda, Križevca i Brda Ukazanja. Na Brdu Ukazanja, Isusova Majka došla je k nama s porukama ljubavi i uputama kako bi nam život bio lakši i ispunjeniji. Moje srce zaigralo je od radosti ili si Ti to Isuse zaplesao kada si osjetio svoju Majku, njen dom pa seu mom srcu dogodio potres u obliku brzih otkucaja? U redu je Isuse, molim Te uvijek tako zapleši kad upoznam nekog posebnog. Isuse, ni na ovo putovanje, na ovu stanicu nisi me pustio samu.Dao si mi moju braću i sestre,moje framaše,da naše prijateljstvo,radost,zajedništvo sve više rastu.

Dao si mi Filipa-Domagoja, Roberta, Anamariu, Maru, Juliju, Anu, Josipu, Gabrijelu i Petru. Oni su mi pričali o svojim putovanjima, lutanjima, otvorili su mi svoja srca (torbe), da zavirim i u njima ugledam Tebe. Šapnuli su mi tajnu kako te bolje upoznati, naučili me kako Tvoju riječ osluškivati. Kroz ova tri dana sve smo skupa prolazili uz radost, pjesmu i pravo prijateljstvo.Da ne zaboravim, tu su bile i Patricia, Ana Rita, Maria, Delia, čudesne žene, koje su svojim nesebičnim služenjem svima nama pokazale da ništa nije teško dok si Ti tu s nama. Tri dana su brzo prošla i došlo je vrijem za rastanak.

Suze su samo tekle niz obraze. Suze radosnice zbog svih lijepih trenutaka koje smo proveli skupa. Teški su rastanci. Svi smo se trebali vratiti u svoju svakodnevnicu i tko zna kada ćemo se opet vidjeti, ali onda sam shvatila da sve ove divne ljude i trenutke skupa s Njim mogu spremiti u svoju torbu (srce). I da uvijek u svojim molivama mogu biti s njima. Hvala vam, u mom srcu ćete uvijek zauzimati posebno mjesto . Jedino u njima ste sigurni od zaborava. Hvala i Tebi Isuse, na svemu. Hvala Ti na ovoj stanici (mjestu gdje stanuje ljubav).

Seminar 16.-18- ožujka 2018.

Na početku seminara imali smo mogućnost za ispovijed, nakon toga je uslijedila krunica, misa te zatim Put Križa. Poslije smo se uputili natrag u dvorac gdje smo smo se upoznali s animatorima. Nancy and Patrik imali su predavanje o svom životu, obraćenju i gradnji dvorca. Subotnji dan smo započeli jutarnjim časoslovom zatim smo slušali predavanja naših animatora te imali rad u grupama. Nakon ručka nastavili smo s radom u grupama, svjedočanstvima animatora te zabavnim programom na kojem smo stvarno uživali.

Seminar smo nastavili krunicom i misom u župnoj crkvi te nakon toga Nancy, Maria, Delia i Ana Rita te Patrik su nam podijelili večeru. Subotu smo priveli kraju klanjanjem , odlaskom na Brdo Ukazanja te druženjem framaša u dvorcu. Nedjelju svima najtužniji dan počeli smo krunicom Pobjede, doručkom i proslavom rođendana Martine i Petra te pjesmom u suzama.

Također smo prisustvovali Mirjaninom susretu našom Majkom Marijom povodom njenog rođendana. Te smo se zaputili natarg u dvorac. Rastanak je bio jako težak i pun suza, ali s velikom nadom da ćemo se ponovno vidjeti krenuli smo kući.

Također pročitajte