Naslovna Bratstva DUHOVNA OBNOVA FRAME KONGORA

DUHOVNA OBNOVA FRAME KONGORA

Od 6. do 8. ožujka 2020. u “Domus pacis” održala se duhovna obnova Frame Kongora pod geslom: “Dobro nam je ovdje biti Gospodine.” Sudjelovalo je 28 framaša. Duhovnu obnovu su vodile časne sestre iz zajednice Školske sestre franjevke Mostar: sestra Slavica, sestra Katarina i sestra Monia.

PETAK

U Domus pacis smo stigli oko 16:00 gdje su nas ljubazno dočekale naše voditeljice. Nakon kratkih pozdrava smjestili smo se u svoje sobe i otišli na krunicu i misu. Kad smo večerali, otišli smo u kapelicu. Imali smo vježbu u kojoj smo dobili priliku da upoznamo sami sebe, a i druge tako što smo na maske koje su nam podijelile voditeljice napisali četiri ili više naših dobrih osobina pa i talenata. U tom dijelu smo naučili puno toga o sebi i drugima te se dobro zabavili i nasmijali. Nakon toga je bilo klanjanje, a u 23:15 noćni mir.

SUBOTA

Dan smo započeli jutarnjom molitvom. Nakon doručka je bio molitveni dio u kojem smo razmišljali o Isusovom preobraženju na gori Tabor i to usporedili sa sobom, kako bi se mi trebali u svojoj vjeri preobraziti i posvetiti se Kristu. Zatim je uslijedio rad po grupama u kojem je svaka grupa dobila biblijski tekst koji govori o Lazarovom uskrsnuću. Taj događaj smo pokušali predstaviti na dramski način uz određene nedostatke – gluhoća, sljepoća i nijemost. Kroz taj rad smo spoznali kako ograničavanje utječe na nas na području duše i tijela te kako toliko puta sami sebe ograničavamo u mnogo toga. Nakon toga smo dobili natrag svoje maske na kojima smo s druge strane napisali svoje mane pa čak i grijehe te spalili sve te maske. Onda smo dobili Očevo ljubavno pismo pomoću kojega smo shvatili da nas On neizmjerno ljubi bez obzira na sve i kako nas je tako čudesno stvorio na svoju sliku i priliku. Zatim je svatko od nas dobio zadatak da opiše jednu postaju Križnog puta na način na koji je on vidi i doživljava. Poslije ručka smo izmolili Križni put kroz postaje koje smo mi napisali. Sestra Monia nam je održala predavanje o našem pozivu koje nas je potaklo na razmišljanje koje je naše životno poslanje i zašto smo poslani na ovaj svijet. Nakon toga su voditeljice na pod posložile različite fotografije te je svatko od nas izabrao jednu koja nam se svidjela i opisao je onako kako ju je on doživio. Nakon ispovijedi, krunice i mise smo večerali, a zatim je uslijedio zabavni dio. Vrijeme smo proveli igrajući se i na taj način se još više povezali, a naravno i zabavili i nasmijali. Zatim smo imali klanjanje, a u 23:30 je bio noćni mir.

NEDJELJA

I ovaj dan smo započeli jutarnjom molitvom. Nakon doručka smo otišli na Podbrdo moleći krunicu i razmišljajući o otajstvima naše vjere. Zatim smo otišli na misu, a po povratku smo održali plenum gdje je svatko izrekao svoje dojmove i mišljenje o proteklom vikendu. Nakon ručka smo se pozdravili i otišli kućama.

Ova duhovna obnova je bila puna radosti, zajedništva, smijeha, pjesme i molitve. Svakome je bila velik poticaj za nastavak hoda na njegovome putu i rast u vjeri.

Ivona Bartulić i Nikolina Džankić

Također pročitajte