Naslovna Bratstva Frama Ružići – “Druga strana framskog dana”

Frama Ružići – “Druga strana framskog dana”

“Pustite dječicu neka dolaze k meni; ne priječite im jer takvih je kraljevstvo Božje! Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.”

Druga strana framskog dana, naziv je projekta kojega je organizirala Frama Ružići za djecu, za one najmlađe i najvrjednije među nama ljudima. Ovaj projekt Frame Ružići okupio je oko 80 mališana u župnoj dvorani u Ružićima. Iz Isusovih riječi vidimo kakvo se bogatstvo krije u tim najmanjima, kolika vrijednost se nalazi u njima, u njihovim srcima. A nama, framašima, ova dva dana projekta bila su dovoljna da shvatimo i iskusimo puninu Isusovih riječi, da iskusimo radost koja se krije upravo iza tih riječi. 

Kroz ova dva dana naši najmlađi su se zabavljali, gledali poučne filmove, a za sami kraj su imali predstavu koju je pripremila naša dramska sekcija. Program je uključivao rad po grupama, različite igre upoznavanje, društvene igre kao što su “dirigent, glazbena stolica, kumča kumča, alias” i mnoge druge. Nakon završenog rada po grupama uslijedilo je slikanje, a potom hrana za djecu koju su pripremile vrijedne ruke naših framaša. Iz ankete koju smo napravili na kraju cjelokupnog programa možemo vidjeti kako su djeca zadovoljna, a ovdje su i neke od rečenica: “Voljela bih da se nešto ovako češće organizira u našoj župi.” napisala je jedna djevojčica. “Jako mi se svidjela predstava koju su framaši pripremili, toliko poučna i smiješna.” dodao je još netko od mališana. Ovo su samo neke izjave naših mališana, naravno, cjelokupan dojam ne možemo prenijeti, jer je ovo nešto što čovjek treba doživjeti. 

Za kraj, ovaj projekt je u srcima nas framaša ražario ljubav prema djeci, a samim time i ljubav prema Isusu. Kako i ne bi čovjek bio sretan i blagoslovljen nakon tolike ljubavi kojom zrače djeca. Naučili smo jednu važnu stvar kroz ova dva dana, a može se reći jednom kratkom rečenicom “Budimo sretni kao djeca.” Dovoljno je da budemo radosna i čista srca, nasmijana lica, baš kao djeca, da budemo svijetlo Isusa Krista u ovom svijetu, da budemo upravo ono svjetlo kojim sjaju srca naših najmlađih. I na koncu, radosna srca očekujemo sljedeće ovakvo druženje, te da ponovo našim najmlađima pokažemo drugu stranu našeg dana, jer žalostan je čovjek u kojemu nije ostalo ništa dječje.

Mir i dobro!

Također pročitajte