Naslovna BratstvaFrama Drinovci „Frama s vama“ u organizaciji Frame Drinovci

„Frama s vama“ u organizaciji Frame Drinovci

U subotu 8. srpnja 2017. g, s početkom u 18h na našem stadionu „Boljava“ održane su igre i druženje s djecom iz župe pod nazivom „FRAMA S VAMA“. Cijeli događaj je počeo molitvom koju je predvodio naš duhovni asistent fra Josip Mioč. U prekrasnoj atmosferi natjecala su se djeca u dobi od 3 do 11 godina. Djeca su bila podijeljena u dobne skupine. Prva skupina djeca 3-4 godine, druga skupina 5-6 godina, treća 7-8 godina i četvrta 9, 10 i 11 godina. Igre i grupe su vodili naši framaši, naravno uz pomoć fra Josipa.

Bilo je 16 različitih igara neke od njih su: trka karjola, skakanje u vrećama, vrući krumpiri, držanje lopte na ramenima, kapetana, igre s brašnom, tronožac, nogometa. Na stadionu je vladao pravi natjecateljski duh, a djecu su podržavali roditelji koji su sa strane navijali za njih. Nakon igara slijedilo je zajedničko fotografiranje uz pjesmicu „Kad si sretan“. Svi su radosna srca otišli kućama i sa sobom ponijeli sve lijepe događaje i nova prijateljstva s ovog današnjeg druženja. Smijeh, radost, prijateljstvo zaorilo je ovog popodneva našim Drinovcima. Mi malo stariji i roditelji smo se vratili na trenutak u svoje djetinjstvo i sjetili se kako su djeca uistinu najveselija i najiskrenija. Isus je djecu dao odraslima kao promjer bezazlenosti, nevinosti, poniznosti, mekog srca.

Isus je rekao „Pustite djecu, neka dolaze k Meni i ne branite im jer je takvih kraljevstvo nebesko“ (Mt 19, 14). Ovo nam je druga godina ove naše organizacije i sretni smo zbog velikog odaziva djece i roditelja i nadamo se da ćemo ovo druženje što prije ponoviti. Za kraj se želimo zahvaliti Vladi Glavašu koji nam je omogućio prostor i pomogao da se sve igre održe u dobrom ambijentu također hvala svim framašima i onima koji su na bilo koji način pomogli da sve prođe u najboljem redu.

Mir i dobro!

Također pročitajte