Naslovna Kolumne MAGARAC

MAGARAC

Znam, nisam ti potrebna. Nisam impresivna osoba, nemam važna poznanstva, nemam puno na ovom svijetu, nemam radnog iskustva, a što se životnog tiče, tek sam zinula na svijet. Često ne znam što radim, zaboravljam da me ljubiš, skrećem s pravog puta kao da se vozim na kartingu. Loša sam u vremenskoj organizaciji i jako me umara biti među puno ljudi. Sve u svemu, jako loš izbor za imati me u svojoj službi.

Isto tako znam, ti me želiš. Tebi sam simpatična, draga i ljubljena. Točno znaš što bi od mene htio, znaš moju svrhu, znaš kako iskoristiti moju osobnost, vrline, mane, odnose i mjesto u kojem živim i djelujem. Poznaješ me bolje nego što se ja poznajem, poznavao si me i htio prije nego sam začeta. Ne shvaćam u potpunosti, ali vjerujem da imaš plan za mene i da trebaš moje potpuno predanje za taj plan. Ja bez Tebe ne mogu, a Ti mene trebaš za svoj plan. Kao što si u jednom, ključnom, trenutku trebao i jednog magarca.

》Kad je stigao nedaleko od Betfage i Betanije, gradova u blizini Maslinske gore, poslao je naprijed dvojicu svojih učenika i rekao im: »Pođite u ovo selo ispred vas! Čim uđete, naći ćete privezano magare koje još nikada nitko nije jahao. Odvežite ga i dovedite ovamo! A ako vas tko upita zašto ga odvezujete, recite: ‘Treba Gospodinu.’《

Jedan svetac je, dok su ga drugi nazivali magarcem, rekao: “Samson je jednom magarećom kosti pobio tisuću Filistejaca. Zamislite što tek Bog može učiniti s cijelim magarcem!”

Molim Te, daj mi milost da ti služim barem koliko i onaj neiskusni magarac, i da te, zajedno s ljudima kojima ću te dovesti, uvijek proslavljam!

Marija Brkić

Također pročitajte