Naslovna Naslovna ODRŽANA PODRUČNA REDOVNA SKUPŠTINA FRAME HERCEGOVINA

ODRŽANA PODRUČNA REDOVNA SKUPŠTINA FRAME HERCEGOVINA

Područna redovna skupština Frame Hercegovina održala se od 12. do 14. travnja 2024. godine, u Kući mira u Međugorju. Na skupštini su sudjelovali predsjednici i delegati iz 21 mjesnog bratstva te područno vijeće zajedno sa područnim duhovnim asistentom fra Jozom Hrkaćem.

 

 

Skupština je započela krunicom i svetom misom u crkvi sv. Jakova. Nakon kratkog međusobnog upoznavanja sudionika uslijedili su uvodni pozdravi područnoga vijeća te osvrt duhovnog asistenta. Fra Jozo se osvrnuo na rad i djelovanje Hercegovačkog područnog bratstva te na aktivnosti koje nas očekuju u budućnosti.

Potom su mjesni predsjednici iznijeli svoja godišnja izvješća i kratki osvrt na rad svoga bratstva u vremenu od prošle područne skupštine, koja je bila u ožujku 2023. godine.  Posebno su se dotakli tema vezanih za rad njihovog vijeća, stanje u bratstvu, aktivnosti u župi, rad s glasnicima sv. Franje, odnos s duhovnim asistentom i OFS-om te iznijeli eventualne probleme u bratstvu.

 

 

Prilikom podnošenja izvješća sudionici skupštine su mogli jedni drugima postavljati pitanja, razmjenjivati mišljenja te svojim savjetima i iskustvom pomoći pri rješavanju pojedinih problema.

Podnošenje izvješća nastavilo se i u subotu jutro, a zaključeno je izvješćima područnoga vijeća. Prvo područne predsjednice Matee Ostojić, koja je govorila o radu i aktivnostima područnoga vijeća, a zatim  voditeljice formacije Lucije Lasić, koja se osvrnula na kvalitetu formacije na razini područnog bratstva. Izvješća su obuhvaćala razdoblje od ožujka 2023. godine, odnosno prošle područne skupštine koja je ujedno bila i izborna.

 

 

 

Nakon pauze i odmora, posjetili smo Majčino selo u Međugorju, gdje smo imali priliku čuti nešto o njegovom nastanku te provesti vrijeme u igri s djecom.

U nedjelju jutro nastavili smo s radom. Uslijedila je rasprava na kojoj su aktivno iznošeni prijedlozi za sve aktivnosti koje nas očekuju u skoroj budućnosti. Izglasali smo i sljedeće smjernice:

– Neka područno vijeće Frame Hercegovina, u skladu sa svojim mogućnostima, nastavi izdavati časopis „Tragovi“.

– Neka područno vijeće Frame Hercegovina, u skladu sa svojim mogućnostima, organizira hodočašće u Asiz.

 

 

 

Na kraju rasprave izabrana su i tri delegata za Nacionalnu skupštinu koja će se održati u Rami, a to su: Marta Žulj (Frama Ružići), Filip Glavaš (Frama Drinovci) i Ante Šarić (Frama Seonica).

Službeni dio skupštine zaključili smo svetom misom u kapelici. Nakon ručka, uslijedilo je snimanje za video koji pripremamo povodom VII. Sabora Frame Hercegovina, koji će se održati krajem svibnja na Humcu.

Nadamo se da će naše zajedništvo na ovoj skupštini donijeti plodove te da će naša bratstva sve više rasti u ljubavi i dobrim djelima.

Mir i dobro!

 

 

 

Iva Lasić, predstavnica Frame u vijeću OFS-a

Također pročitajte