Naslovna Bratstva NOVI BROJ GODIŠNJAKA – TRAGOVI

NOVI BROJ GODIŠNJAKA – TRAGOVI

 

Unatoč svemu što se posljednjih mjeseci događalo i još se uvijek događa, radosno vam donosimo još jedan broj našega godišnjaka Tragovi. U ovim je Tragovima na poseban način ostavljen trag naše framaške godine. Taj je trag drugačiji nego ijedan prije, svima nama čudan, neobičan, možda pomalo ružan, možda prazan, neispunjen… Ili kako naša kolumnistica Ivana naziva svibanj „ljubičasto-plavkaste boje“, možda je i naš trag ove godine takav.

Vjerujemo da svi već znate o čemu govorimo čim ste pogledali korice Tragova. Da, naslovnica Tragova nije milenijska fotografija Sabora Frame Hercegovina u Posušju jer ga nismo uspjeli održati. Kako smo svoje živote prilagodili nastaloj situaciji, tako smo oblikovali i framašku godinu. Ipak, puno toga lijepoga i nezamislivoga iskusili smo u ovome razdoblju života. Moramo priznati da nam se puno žaruljica iznad glave vremenom palilo, shvatili smo što nam je više, a što manje bitno u životu, koliko je važno kad smo kao obitelj na okupu, koliko je važan dodir i koliko stvari podrazumijevamo, a ne bismo trebali.  Zato je ovaj broj Tragova, od naslovnice do cijeloga sadržaja, zahtijevao puno više truda i za sve nas je poseban. Iz naslovnice naših Tragova možete zaključiti da je cijeli ovaj broj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici franjevačkoga reda i zagovornici našega puta. Razmišljanja na tu temu donose vam naši duhovni asistenti, a svako bratstvo svoju molitvu posvete Gospi. Uz to je svako mjesno bratstvo pisalo o svome najuspješnijem događaju u protekloj godini. U rubrici Intervju „kavu su popili“ i predstavili nam se naš nekadašnji i novoizabrani bratski animator. I naši su nam se kolumnisti predstavili na dosad neviđen način. Možete čitati i o tome kako naši roditelji i profesori vide Framu i framaše. Kroz ovaj broj upoznajemo i daleku Framu Filipini. Naravno, to nije sve, uz zabavni kutak koji su nam ove godine pripremile Frama Seonica i Gradnići tu su i radovi naših framaša!

Iskreno se nadamo da će već idući broj Tragova biti puno veseliji, šareniji i bogatiji fotografijama s naših zajedničkih susreta koje ove godine nismo mogli održati, da ćemo se ponovno pronalaziti na njima i prisjećati blizine, zagrljaja i zajedništva.

Koristimo se ovom prilikom i da zahvalimo svim dobrim ljudima koji su pomogli rad Frame Hercegovina. Neka vas svojim zagovorim štiti i prati naš serafski otac sveti Franjo i milost Kraljice franjevačkoga reda!

Mir vam i dobro!

Uredništvo

Također pročitajte