Naslovna Bratstva Obred primanja i obećanja u Frami Ružići

Obred primanja i obećanja u Frami Ružići

Frama Ruzici Obecanja 210216

U nedjelju 21. veljače 2016. godine u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima pod geslom „Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima ljudi“ upriličeni su obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja u Franjevačkoj mladeži (Frami) Ružići.

Svečano misno slavlje koje je predvodio fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, u koncelebraciji s fra Tomislavom Jelićem i fra Nikolom Spuževićem, započelo je u 18 sati ulaskom mladih framaša u crkvu.

Fra Slaven se u svojoj propovijedi vratio na Evanđelje koje je svake godine isto na obećanjima i primanjima Frame Ružići, jer pada na drugu korizmenu nedjelju „Isus na Taboru“.

Dok su bili na brdu Tabor ukaza im se Ilija s Mojsijem. Ilija predstavnik proroka i Mojsije predstavnik Zakona. Spomenuo je kako bi svi trebali svjedočiti Božji Zakon i vjeru. Svi bi danas željeli biti proroci, a malo tko se povlači u osamu, u samoću moliti, prepustiti se Bogu da ga On oblikuje. Jako je važno sam moliti, prepustiti se Bogu, jer najbitnije je to što je Isus uvijek tu i sluša nas. Prepustiti se Bogu da nas On oblikuje! Koliko je važna ta povezanost s Bogom, njegova prisutnost u našem životu. Njegova prisutnost u našem životu nam pomaže udariti prave vjerske temelje, tako da gdje god išli i što god radili razni nemirni vjetrovi kušnje će nas poljuljati, ali nas nikada neće srušiti, te ćemo uvijek znati tko smo i što smo, kazao je fra Slaven u svojoj propovijedi.

Frama Ruzici Obecanja 210216

U bratstvo Frame Ružići primljeno je 18 mladih framaša, 13 ih je obnovilo svoja obećanja, a troje framaša je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo da će se odazvati svakom pozivu dobra, baš kao što je to činio sv. Franjo Asiški. Misno slavlje svojim prekrasnim pjevanjem uljepšali su članovi Frame Međugorje, a prisutni su bili i framaši iz Roškog Polja, Veljaka, Posuškog Graca, Drinovaca, Sovića – Gorice, Mostara, Bukovice, Tihaljine, i Širokog Brijega. Nakon blagoslova druženje framaša nastavljeno je u župnoj dvorani, uz prigodnu zakusku, glazbu, ples, i veselje.

Frama Ruzici Obecanja 210216

Frama Ruzici Obecanja 210216

Frama Ruzici Obecanja 210216

Nikola Ćorluka, Toni Iličić – Frama Ružići

 

Također pročitajte