Naslovna BratstvaFrama Čitluk Primanja i obećanja Frame Čitluk

Primanja i obećanja Frame Čitluk

Datum i vrijeme Obreda: 26. rujna 2020. godine, 20 sati

Geslo: On ponizne u pravdi vodi i uči malene putu svome  Ps 25, 9

Ovogodišnje Obrede primanja i obećanja u našemu bratstvu održali smo pod velikom vjerom i pouzdanjem u Gospodina. Na jednoj od propovijedi naš duhovni asistent fra Goran Azinović rekao je kako se sveti Ivan Pavao II. za sve događaje i odluke pripremao kroz molitvu. Ove godine smo uzeli jedan drugačiji oblik pripreme, a za to zahvaljujemo i našem Nikoli Vidiću, bratu iz OFS-a Čitluk. On nam je kroz nekoliko rečenica rekao nešto više o našim zavjetima koje dajemo i približio nam čak i značenje njih kroz OFS. Za naše prvoobećanike i primljenike su bili zaduženi jedni od naših starijih framaša i koliko se moglo vidjeti, ove godine je većina nas svjesno i pod punom voljom pristupila zavjetima koje smo položili. Od sada će naše bratstvo nastojati prije svakoga izazova poći u zagrljaj i utjehu molitve, kako osobne tako i zajedničke.

Misu je predvodio područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Marin Karačić, uz koncelebraciju našeg duhovnog asistenta fra Gorana. Misu je svojim pjevanjem uzveličao i naš zbor koji je nošen glasovima mladih i talentiranih framaša u sve nas stavio jedan poseban osjećaj sigurnosti odluke koju donosimo. U procesiji pred svetu Misu svaki je framaš donio jednu svijeću svoje nutarnje vatre kojom čeznemo zapaliti druge.

Nakon same Mise i zajedničkoga slikanja, spremno smo pošli u dvorište naše crkve na proslavu i opuštanje koji ne bi bili mogući bez pomoći članova našeg bratskog OFS-a. Oni su spremili i pripremili hranu i piće koje su framaši toga dana donijeli.

Za kraj ne treba reći ništa drugo nego zahvaliti  Gospodinu za dobro vrijeme, vesela lica, svaku nadu utkanu u srca framaša. Neka framaše Frame Čitluk, i sve ostale framaše, blagoslovi Gospodin i očuva ih na svome putu.

Mir i dobro!

Također pročitajte