Naslovna BratstvaFrama Kočerin Primanja i obećanja Frame Kočerin

Primanja i obećanja Frame Kočerin

U nedjelju, 13. listopada pod večernjom misom u 18:00 sati u župi svetog Petra i Pavla na Kočerinu proslavljeni su obredi Primanja i Obećanja za članove Frame pod geslom: „Čuvaj nas kao pastir stado svoje”.

Vođeni ovim geslom, najvažniji dan u framaškoj godini, prošao je veoma svečano u velikom broju naših framaša. Sveta misa počela je svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali svi framaši koji su bili spremi dati svoje obećanje pred Bogom.

Euharistijsko slavlje predslavio je područni duhovni asistent fra Marin Karačić, a koncelebrirali su fra Petar Drmić, fra Augustin Čordaš, fra Robert Pejičić i naš župnik i asistent Frame fra Mario Knezović. Fra Marin nam je u svojoj nadahnutoj propovijedi govorio o našem odnosu s Bogom, kako pravimo pregrade do naše nutrine te nam je razložio značenje navedenog gesla.

Nakon propovijedi slijedio je obred primanja i obećanja. Pod obredom primanja u franjevačku mladež primljeno je 20 framaša. Nakon toga slijedio je obred obećanja te je prva obećanja dalo 14 framaša, a ostali su obnovili svoja obećanja na godinu dana. Zbor iz Imotskog nam je svojim pjevanjem upotpunio i uljepšao ovu svečanost. Poslije svete mise organizirana je zakuska za sve framaše, gdje su prisutni, uz hranu, piće, pjesmu i druženje nastavili svoje slavlje.

Također pročitajte