Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Gorica – Sovići

Primanja i obećanja u Frami Gorica – Sovići

“Najvažniji dan u životu svakog framaša je dan kada obećaju Bogu da će živjeti po uzoru na svetog Franju i biti svakim danom sve bolji. Mi smo svoj dan imali jučer, 19.2., započevši svečano slavlje ulaskom u našu crkvu sa svijećama i laganim koracima prema oltaru. Pred oltarom su nas dočekale Isusove ruke te pod geslom “Stavljam svoj život u Tvoje ruke”, predali smo Njemu sve brige i nevolje, i pustili da nas On vodi.

Naše bratstvo upotpunilo je osamnaest primljenika, prvi put dali su obećanja njih trinaestero, a svoja obećanja obnovilo je petnaest framaša.

Svetu misu predvodio je naš, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, fra Antonio Šakota uz našeg duhovnog asistenta fra Nikolu Spuževića te duhovni asistenata ostalih frama kojima srdačno zahvaljujemo.

Misno slavlje uveličala je naša klapa Bratovština i Mario Berišić s ulaznom pjesmom “U tvojim rukama”

Propovijed je držao fra Antonio Šakota koji je iz nedjeljnog evanđelja govorio o tome što je Isus rekao: “Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone da budete sinovi svoga Oca koji je na nebesima.” Mt 5,38-48

Nakon misnog slavlja druženje smo nastavili u prostorijama frame uz našu braći iz Hercegovine i Hrvatske kojima se zahvaljujemo na dolasku.

Bog nam je dao lijepo vrijeme te smo se zabavili i proslavili ovaj poseban dan.

Mir i dobro želimo

Frama Gorica-Sovići

Također pročitajte