Naslovna Bratstva Primanja i obećanja u Frami Tihaljina

Primanja i obećanja u Frami Tihaljina

 

Služiti Kristu po uzoru na svetog Franju je jedna od najljepših odluka. Tako su i naši framaši odlučili poći tim putem. U nedjelju 12. ožujka 2017. godine u crkvi Bezgriješnog začeća BDM u Tihaljini održali su se obredi primanja i obećanja nakon dvije godine. Obrede je pratilo geslo ”Neka moj glas samo Tvoje ime navješta” , da nam jedino Krist bude važan u našem životu. Svečanu misu je predvodio duhovni asistent frame Hercegovine fra Antonio Šakota također su misnom slavlju nazočili fra Petar Drmić duhovni asistent frame Bukovica i domaćin fra Branimir Musa.

U Bratstvo Tihaljine primljeno je 6 mladih framaša. Koji su odlučili posvetiti svoj život Kristu. A 8 ih je pristupilo oltaru i obećalo se po prvi put. Misno slavlje je uveličao zbor Frame Međugorje svojim predivnim pjevanjem. Nakon blagoslova i zajedničkih fotografija framasši su se zaputili na daljnju proslavu ovog posebnog dana u školsku dvoranu Tihaljine. Tu se večer nastavila uz pjesmu i ples.

Za vrijeme propovijedi fra Antonio Šakota je govorio kako Frama treba biti kao brak čovjeka i žene. Da je smisao Frame da budemo tu jedni za druge i u dobru i u zlu, da moramo biti spremni uvijek ljubiti jedni druge.

Frama Tihaljina

 

Također pročitajte