Naslovna BratstvaFrama Ružići Rostilj SFOG-ovaca

Rostilj SFOG-ovaca

Pod geslom “Gle , kako je lijepo i kako ugodno kad braća žive zajedno! ” (Ps 133,3) u subotu 6. svibnja održano je druženje frama Općine Grude.

Druženje je održano u Ružićima te je na njemu nazočilo oko 80 framaša. Ono je popraćeno roštiljem koji su zajednički pripremali pojedini članovi frama. Domaćini su se pobrinuli za sve što je bilo potrebno za roštilj te uz zajedničku pomoć ostalih frama pristupili pripremanju istog. Taj dan je bio popraćen i sportskim aktivnostima poput nogometa i odbojke u kojima su sudjelovali svi.

Vrhunac večeri bilo je predavanje fra Marina Karačića koji je dao dodatnu duhovnu dimenziju ovom druženju. Tema njegovog predavanja bila je molitva franjevačke mladeži. Fra Marin je dijelove molitve potkrijepio primjerima iz svakodnevnog života i dodatno naglasio ulogu i način današnjeg življenja framaškog života. Svi su bili oduševljeni fra Marinovim predavanjem.

Nakon predavanja i zajedničke molitve pristupili su jelu. Još neko vrijeme su ostali u zajedništvu te se razišli puni radosti i mnogih drugih plodova koje su zadobili na ovom susretu.

Također pročitajte