Naslovna Kolumne SEEN BOŽJI

SEEN BOŽJI

Vratih se sa zornice upravo, u mali studentski sobičak, koji obično navečer zna biti prepun nekih dragih ljudi sa svih strana. Cimerica se odmah opet ušuškala u topli krevet i nastavlja gdje je stala, sretna jer je ispovjeđena jutros, jako sretna. Trenutno vodim borbu s ovim slovima i riječima, životom općenito. Odzvanjaju u glavi jutrošnje riječi mladog propovjednika da nam se bezbroj čuda zna događati u danu, a da je najveće od njih za nas život i to što nas Bog ne ostavlja, ne zaboravlja, nego hiti da nas spasi.

Katkad si se, vjerojatno kao ja, zapitao zašto Bog ne odgovara na molitve, molbe, vapaje, želje koje mu upućujemo. Zašto nekada tako provokativno šuti i traži od nas da čekamo? Da malo slikovitije prikažem, zašto poplavi one točnike kraj naše poruke (molitve) kada mu je pošaljemo? Kako mi uopće znamo da je ta molitva isporučena? Kako znamo da je došla do neba i do Boga i da je On to sve čuo i primio i da sada trebamo čekati? To bi trebala biti naša vjera prijatelju. Da onda i kada nema Njegova odgovora, vjerujemo da će progovoriti u pravo vrijeme, na najbolji mogući način.

Zašto je moja cimerica jutros bila sretna jer se ispovjedila? Danima je nosila tu težinu na srcu i pričala mi kako joj treba Isus i ispovijed. I On joj je tako nježno jutros otvorio vrata svoje ispovjedaonice i ona je sretna, presretna. Odgovorio je na njezinu želju za Njim u pravo vrijeme i ispunio ju je kad joj je bilo najpotrebnije. Ona nikada nije prestala vjerovati da ga treba i da bi ga trebala ponovno pronaći, čekala je samo vrijeme kad će dobiti odgovor.

Dragi prijatelju, ako ti je sada zaista teško i upućuješ molitve nebu za koje misliš da se isporučuju, ali da ne dobivaš odgovora nego samo svjetski poznati plavi seen, trebaš znati jednu istinu. Bog ne zna za to! Onda kad se lomiš oko važnih odluka i onda kad trebaš pustiti nešto, a slutiš da je i On utihnuo i nestao u toj situaciji, vjeruj da zna što radi. Vjeruj da sprema za tebe nešto puno bolje, veće, radosnije, potpunije. Vjeruj da sve pohranjuje u svom srcu; svaki tvoj vapaj, svaku molbu, svaku zahvalu, svaku bol, svaku grčevitu borbu. Njegov odgovor na naše poruke upućene nebu nikad nije seen, nego dolazak Njegova Sina. Pa iščekuj uskoro sve odgovore s neba – jer Sin Božji uskoro nam se ima roditi.

Također pročitajte