Naslovna Naslovna Sretan 25. rođendan Frami Humac!

Sretan 25. rođendan Frami Humac!

Dragi framaši Frame Humac i cijele Bosne i Hercegovine!

 

Na dan kada se skupina mladih župe svetog Ante Padovanskoga na Humcu prvi puta pomolila zajedničkom molitvom svetome Franji nije mogla ni zamisliti kako i koliko će se, od te davne 1992. godine do danas, talijanski novitet Frama, i u našoj zemlji razviti u nešto veliko i veličanstveno kakvu je mi sada poznajemo.

 

Dvadeset peti rođendan Frame Humac ujedno je i dvadeset peti rođendan Frame u Bosni i Hercegovini. Dovoljan je to razlog za zahvaliti Bogu na svim blagoslovima koje je kroz godine početaka, uspona i padova preko Frame i naših bratstava podario svakome od nas ali i u Njegove ruke iznova predavati našu zajedničku budućnost.

 

„Gospodin mi dade braću“- idealno je geslo koje nas iznova vraća u trinaesto stoljeće i promatranje velikoga djela zajedništva koje je započeo sam sveti Franjo. S braćom zajedno živjeti, grliti sličnosti i ljubiti različitosti, moliti se i slaviti Onoga koji nas je spojio. Kako nam je životom to i dokazao naš Franjo, u susretu s gubavcem otkrio je evanđeosku istinu koja će postati temelj njegove duhovnosti. Ta istina je novo shvaćanje univerzalnog bratstva svega stvore­noga, pod okriljem istoga Boga. Neka je, stoga, sretna i blagoslovljena proslava rođendana Frame Humac, rođendana početka zajedništva našeg bratstva u cjelini!

 

U nadi da ćemo ovaj dan shvatiti kao priliku za duhovnu obnovu i prigodu za otkrivanje neiscrpne milosti početka pokreta Frame u Bosni i Hercegovini, pozdravljamo vas u franjevačkom duhu.

 

Mir Vam i dobro!

 

 

Područno vijeće Frame Hercegovina

Također pročitajte