Naslovna BratstvaFrama Humac USKRSNA TOMBOLA FRAME HUMAC

USKRSNA TOMBOLA FRAME HUMAC

Ove je godine Frama Humac, potaknuta primjerom framaša iz drugih bratstva, u suradnji s franjevačkim samostanom i članovima Molitvenih susreta, organizirala uskrsnu tombolu, čiji je cilj bio prikupiti sredstva pomoću kojih bi se napravili paketi s hranom i drugim potrepštinama za siromašne župljane.

Najprije smo se podijelili u nekoliko skupina te pošli u različite dijelove grada kako bismo prikupili donacije. Prikupljali smo različite predmete, novčane priloge, poklon-bonove; sve ono što je netko bio spreman dati, a da je drugoga moglo razveseliti. To novo i neobično iskustvo uistinu nam je bilo na izgradnju.

U Velikom tjednu okupili smo se u prostorijama samostana kako bismo upakirali prikupljene predmete i pripremili sve potrebno za našu tombolu. Tijekom priprema, razgovora i osmijeha nije nedostajalo. Bilo je tu mnogo različitih generacija povezanih istim ciljem – pomoći drugima, sve na veću slavu Božju.

 Nakon svetih misa na Uskrs framaši su prodavali tombole koje su se kretale u vrijednosti 2 – 100 KM i baš svaka je bila dobitna. Ovo je prvi put da se u našoj župi organiziralo takvo što, a odaziv župljana premašio je sva očekivanja. Prikupili smo potrebna sredstva te napravili pakete koji su stigli u ruke potrebitih. Doživjeli smo mnogo lijepih susreta s obiteljima koje su se radovale osmijehu i stisku ruke nas mladih više nego bilo čemu materijalnom. Vjerujemo kako su i oni usamljeni i siromašni ljudi iz ljubuškoga kraja ovaj Uskrs dočekali radosno, a za to možemo zahvaliti najprije dragom Bogu, a zatim i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli kako bi naša akcija završila uspješno.

Ivona Grbavac, Frama Humac

Također pročitajte