Naslovna KolumneHod S Uskrslim u novi život

S Uskrslim u novi život

Četrdeset dana pripreme. Četrdeset dana iščekivanja. Četrdeset dana žrtve i odricanja. Je li doista bilo tako? Možda jest, a možda i nije. Koračao si, oklijevao, posrtao, padao i ponovno ustajao… Sve te to vodilo Uskrslome. Sve te vodilo slavlju Kristova uskrsnuća. Evo danas stojiš pred njim i što mu želiš reći?

 

Jesi li radostan i želiš mu zahvaliti što ti je svojom smrću i uskrsnućem otvorio vrata u kraljevstvo nebesko? Jesi li sretan zbog pobjede dobra nad zlom, svjetlosti nad tamom? Možda si pak u suhoći i ne možeš se radovati iako znaš da bi trebao. Možda si nijem od divljenja nad čudesnim darom vječnoga života koji nam je darovan, a možda pak nijem od briga koje te tište u posljednje vrijeme. Kakav god bio, dođi takav pred Uskrsloga. Prođi danas u mislima, držeći za ruku uskrsloga Krista, kroz sve situacije i odnose u kojima želiš njegovo svjetlo. Pokaži mu sve ono u čemu želiš da se dogode preobražaji. Pokaži mu najprije sebe. Izloži Uskrslome sve svoje nedoumice, tjeskobu, ljutnju, nepraštanje… Izloži sjaju njegovog svjetla sve ono u tebi što čezne za obnovom. Prostri pred Uskrslim sve ono čega se grčevito držiš; ono što te čini neslobodnim. Reci mu sve ono što te boli i drži te u tami. Sve mu pokaži i s vjerom preda nj položi.Pođi potom s njim do svojih bližnjih i vaših međusobnih odnosa. Zamoli ga da učvrsti u ljubavi dobre odnose, a da u odnose narušene nemirom donese svoj mir i praštanje.Koračaj s Uskrslim ispunjen vjerom i zahvalnošću; vjerom da On može učiniti tvoj život novim i zahvalnošću jer je uvijek uza te. Sve ono što doneseš pred Uskrsloga bit će preobraženo njegovim svjetlom. On je Pobjednik i pobijedit će u tebi sve što te priječi da budeš istinski radostan.

 

Želim da ti ovaj Uskrs doista bude novi početak; da i ti „uskrsneš“ na nov način življenja. Danas ćeš vjerojatno primiti mnogo čestitki u obliku poruke i vjerojatno ćeš i ti poslati dosta njih. Kako bi bilo da i sebi pošalješ jednu? Neka ona sadržava važnu odluku. Nije samo Nova godina prigodan dan za donošenje odluka. Svaki je dan prilika, ali nije li to na poseban način upravo Uskrs?Neka tvoj korizmeni hod i dobre odluke ne nalaze svoj kraj u svetkovini Uskrsa. U Uskrsu i Uskrslome trebaš pronaći snagu za još ustrajnije nasljedovanje svoga Učitelja. Nije li žalosno da nakon Uskrsa nastavimo po starom? Donesi odluku da barem jedna stvar u tvome životu više neće biti ista. Zbog Isusa. Zbog sebe.

 

Dragi brate! Draga sestro! Ispunila su se Pisma. Isus je uskrsnuo! Neka ti vjera u njegovo uskrsnuće, uskrsnuće mrtvih i život vječni bude čvrst oslonac na životnome putu. Neka On, Začetnik života, učini da tvoj život zasja novim sjajem; sjajem radosti. Razlog za radost imaš uvijek i unatoč svemu. To je Isusovo uskrsnuće i kraljevstvo nebesko kojemu nam je On otvorio pristup. To je ljubav Očeva koja se očitovala u tome. Što ti još treba?

 

Želim ti nasmijano srce i novost života!

Sretan Uskrs!

 

Ana Marić

Također pročitajte