6. SFOG

Uz mnogobrojne pripreme, u subotu, 12. listopada, održao se VI. susret Frama općine Grude, poznatiji kao SFOG, pod geslom: „Daj mi, Gospodine, da shvatim bližnjega, makar on mene ne shvatio.” Ove godine, čast ugostiti stotinjak framaša s područja Općine Grude, imali su drinovački framaši.

Sve je započelo već u 10 h dolaskom framaša na drinovačke prostore oko crkve, koje je, kako i sam duhovni asistent Frame Drinovci kaže, prepustio i taj dan predao svim gostujućim i domaćim framašima. Tog dana, Drinovci su postali dom brojnim framašima s područja naše općine.

Pri samom dolasku, framaši iz Ružića, Tihaljine i Gorice – Sovića imali su priliku počastiti se hranom koju smo mi, domaći framaši pripremili za sve njih prisutne. Nakon okrijepe, uslijedila je ispovijed i krunica, a potom predavanje fra Nikole Jurišića. U predavanju je govorio tko je zapravo sv. Franjo, što bi Frama svakom framašu uistinu trebala značiti, a najviše nas je podsvijestio značenju obećanja koja dajemo te rastumačio Molitvu Franjevačke mladeži. Po završetku predavanja pozvao je na skrušenost, kako bi se pripremili i sabrali za misu koja je slijedila. Također, fra Nikola je predvodio misu uz koncelebraciju duhovnih asistenata Frame Drinovci – fra Josipa Mioča i Frame Ružići – fra Tomislava Jelića. Misno slavlje uveličali su članovi glazbenih sekcija iz sve četiri frame. Poslije mise, ugostili smo bračni par, Hrvoja i Anu Vukoja iz Širokog Brijega. Ana je posvjedočila svoj životni put – život u tami bez Isusa te život s Isusom i radost koju joj donosi spoznaja da je On živ i da je uvijek među nama. Nakon Aninih poticajnih i poučnih riječi uslijedio je zajednički ručak te rad po grupama. Grupe zadužene za skeč i pjesmu su ih i izvele i na taj način predstavile novu zastavu SFOG – a. Zatim su na red došle igre koje su nam pripremili animatori. Kao posljednju točku susreta, čast nam je bila u naše Drinovce ugostiti s. Matiju Pačar i s. Anđelu Pervan. Sestra Matija svjedočila je kako poznavanje života sv. Franje mijenja poglede na vjeru i na svakodnevne postupke, a sestra Anđela ispričala je otkrivanje svog životnog poziva. Uz predivne glasove sestara i uz franjevačku radost svih prisutnih framaša, VI. SFOG završili smo slavljenjem Boga pjesmom.

Svakako, veliku zahvalu treba uputiti ovim ljudima u rozim majicama, našim animatorima, koji su vrijedno spremali i osmišljavali susret, ali i svim domaćim – drinovačkim framašima radi truda i rada kako ostatku framaša ne bi ništa falilo i kako bi se osjećali kao da su doma. Zahvalni smo i svim gostima predavačima i duhovnim asistentima koji su bili prisutni. Posebice, hvala našem fra Josipu Mioču koji nas nije ni u čemu ograničavao i koji je uvelike doprinio organizaciji susreta. Želimo zahvaliti i svim framašima koji su samom svojom nazočnošću, šireći franjevačku radost, uveličali SFOG. Hvala im što su te subote najradosnijim mjestom na svijetu učinili baš naše Drinovce. Što su ih okupali svojom nesebičnom ljubavlju. A najviše, kao što je na kraju predsjednica Frame Drinovci rekla, hvala dragom Bogu na mogućnosti održavanja susreta ove naše obitelji.

Mir i dobro!

Također pročitajte