Naslovna Naslovna ODRŽAN SEMINAR ZA ČLANOVE DRAMSKIH SEKCIJA

ODRŽAN SEMINAR ZA ČLANOVE DRAMSKIH SEKCIJA

“Umjetnost kao odraz istine”

Područni seminar za članove dramskih sekcija održao se od 23. do 25. veljače, u Kući mira u Međugorju. Stigli smo u petak u popodnevnim satima, a već samim dolaskom, kada smo vidjeli društvo, bili smo oduševljeni. Seminar smo započeli svetom misom u crkvi svetog Jakova, te kroz blagoslov nastavili večer. Na samom upoznavanju svi smo se zbližili kao da se znamo godinama, a ne dva sata, ako i toliko. Dočekao nas je Pere Eranović; glumac, kojeg vjerujem svi poznajemo iz Hrvatskog nadzemlja. S njim, u ova tri dana radionica, smijeha nikad nije falilo.

Uz dosta novih prijateljstava, sati glume prolazili su brzo… Svi smo učili jedni od drugih, tuđa znanja usvajali, a svoja dijelili. Pere nam je dao korisne savjete i pokazao nam neke praktične vježbe koje koriste glumci kako bi povećali koncentraciju ili se pak riješili treme. To nam je bilo vrlo korisno, jer ćemo to moći koristiti u praksi, pa su ove radionice bile na izgradnju svima nama. Subotu večer proveli smo opuštajući se uz film “The Encounter” koji nam je doista stvorio novi pogled, prikazao blizinu našeg kraja, te da je najjače od svega sama vjera. Tako je došao i posljednji dan našeg druženja, dan smo upotpunili s još jednom radionicom, a seminar završili svetom misom.

Želim se od srca zahvaliti Peri na uloženom vremenu i trudu. Zaista smo pokazali koliko smo od njega naučili te da u svakom od nas postoji talent kojeg smo na ovom seminaru još bolje spoznali. Također se želim zahvaliti našem duhovnom asistentu fra Jozi, te vijeću na pruženoj prilici, jako dobroj brizi i strpljenju.

Zaista spoznašmo da je umjetnost odraz istine, odraz Isusa Krista, Alfe i Omege!
Gabriela Ostojić, Frama Međugroje

Također pročitajte