Naslovna Naslovna Održan molitveni seminar

Održan molitveni seminar

Održan molitveni seminar

Govori, Gospodine, sluga tvoj sluša.” (1 Sam 3,9)

Područni molitveni seminar‌ održao se od 26. do 28. siječnja, u Kući mira u Međugorju. Naš program započeo je krunicom i svetom Misom u crkvi sv. Jakova. Okrijepljeni, ali i pomalo umorni od puta, prvi smo se put zajedno okupili na večeri. Nakon kratkih razgovora imali smo prvo predavanje, koje je vodio fra Ivan Hrkać. Fra Ivan nam je na pristupačan način prikazao kako je to izgledalo kad je Samuel prvi put čuo Božji glas te je isto povezao s našim svetim Franjom. Također, čuli smo o važnosti i ljepoti molitve koja nas čisti i veže.

 

 

Nakon zanimljivog predavanja imali smo upoznavanje, gdje smo trebali, u što manje vremena, nastojat upamtiti što više informacija o drugoj osobi. Potom, kasno navečer, imali smo cjelonoćno klanjanje. Tu smo mogli uputiti sve naše zahvale i molbe Bogu za blagoslovljen zajednički seminar.

 

 

Naredni je dan svima bio na ispunjenje i zahvalu. Nakon jutarnje molitve i objeda, uputili smo se zajedničkim snagama na Križevac. Koliko je bilo izazovno, toliko je bilo i predivno, a osobito vrijeme koje smo gore mogli provesti u tišini, molitvi i razmatranju s našim Gospodinom. Po povratku u kuću imali smo slobodno vrijeme za odmaranje. Nakon što smo se svi odmorili, imali smo drugo predavanje, koje je održao fra Marin Karačić. Čuli smo sve što je bitno za nas mlade na našim životnim  raskrsnicama i odlukama te koliko je bitno upoznati sebe i znati što volimo i što nas ispunjava.

 

 

Poslije smo se podijelili u grupe u kojima smo obradili pitanja. Tu smo se mogli poistovjetiti s drugima i razmijeniti iskustva, što nam je svima trebalo kao jedan predah. Pred sam završetak dana, pošli smo na krunicu i svetu Misu, a ta večer je bila i zabavne tematike. Imali smo priliku mjeriti snage u raznim igrama navijajući za svoje grupe. Uz smijeh i druženje otišli smo na počinak. Naše posljednje jutro započeli smo jutarnjom molitvom. Nakon doručka nas je dočekala radionica gdje smo imali ponuđena pitanja, a odgovore smo pronalazili u Novom zavjetu. Potom smo podijelili doživljaje i utiske sa seminara kojeg smo zaključili svetom Misom.

 

 

Zahvalni Bogu na svim milostima i zajedništvu koje smo osjetili uputili smo se svojim kućama. Ovaj seminar je spojio još srca i učinio nas hrabrijima i spremnijima za nova životna iskustva.

 

Božena Mandić, Frama Široki Brijeg

Također pročitajte