Naslovna Naslovna NATJEČAJ ZA XXV. FRAMAFEST

NATJEČAJ ZA XXV. FRAMAFEST

Nacionalno vijeće Frame Bosne i Hercegovine organizira XXV. festival duhovne glazbe Franjevačke mladeži – FRAMAFEST koji će se održati u subotu 26. listopada 2024. u Mostaru, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače.

Geslo ovogodišnjeg Framafesta je: „Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist“ (Gal 2,20)
Pozivamo sva mjesna bratstva Franjevačke mladeži da svoje pjesme pošalju na natječaj i time dadnu svoj doprinos XXV. FRAMAFESTU. Natječaj za slanje demo snimaka je otvoren do 1. lipnja 2024. godine.

Uvjeti natječaja su slijedeći:

 • Kao i svake godine, skladbe moraju biti kršćanskog i franjevačkog karaktera. Budući da ove godine slavimo osamstotu obljetnicu Franjinog primanja svetih rana na La Verni, smatramo ovaj Framafest idealnom prigodom za obilježavanje ove, tako nam značajne, obljetnice. Stoga, u skladu s proslavom, potičemo da skladbe sadržavaju tematske odlike križa i žrtve, što je ujedno samo geslo i poruka ovogodišnjeg Framafesta –“Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist“ (Gal 2, 20).
 • Skladbe ne smiju biti objavljivane niti javno izvođene;
 • Trajanje skladbe ne smije biti dulje od 4 (četiri) minute;
 • Autori glazbe, stihova i aranžmana moraju biti uredno potpisani;
 • Pojedino mjesno bratstvo može na natječaj prijaviti samo jednu skladbu;
 • Izvođači moraju biti barem primljeni u mjesno bratstvo;
 • Preporučuje se da framaši budu autori tekstova i glazbe skladbi.

 

Prijava na natječaj dostavlja se na CD-u na poštansku ili službenu elektronsku adresu ovogodišnjih domaćina, područnoga bratstva Frame Hercegovine do 1. lipnja 2024. godine, a obavezno mora sadržavati sljedeće:

 • Oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijski treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Pjesma može biti poslana i u mp3 formatu;
 • Tekst pjesme u Word formatu (Times New Roman, 12, prored 1,5, obostrano poravnanje);
 • Uz prijavu je potrebno priložiti pismenu potvrdu mjesnog asistenta Frame, koji jamči pripadnost izvođača Franjevačkoj mladeži;
 • Kraću biografiju autora i izvođača sa svim potrebnim podacima (adresa, telefon, mobitel, email i sl.).

Posebne napomene:

 1. Skladbe poslane na natječaj moraju biti originalno autorsko djelo, a ne prepjevi ili obrade s potpisanim ili nepotpisanim originalnim autorima;
 2. Dopušteno je korištenje prerađenih tekstova molitava, psalama, himana i drugih biblijskih tekstova;
 3. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju i strani državljani pod istim uvjetima kao i državljani Bosne i Hercegovine;
 4. Organizacijski odbor nije dužan vraćati prijavljene skladbe ukoliko nisu prošle na natječaju;
 5. U slučaju da bude javno izvedena ili objavljena prije Framafesta, prijavljena skladba bit će diskvalificirana;
 6. Iako smatramo suvišnim posebno naglašavati važnost doličnog odijevanja, potaknuti dosadašnjim iskustvom s Framafesta, molimo da izvođači, ali i svi ostali framaši ispoštuju ovo pravilo.
 7. Rezultati natječaja će biti objavljeni na službenim web stranicama područnih bratstava Frama BiH (www.frama-ofs.com ili www.frama-hercegovina.com) u roku od 20 dana po završetku Natječaja.

Autori i izvođači najkasnije do 1. kolovoza 2024. godine moraju poslati završnu studijsku snimku i njezinu matricu, na kojoj ne smiju biti snimljeni glavni i prateći vokali.

Prijave   slati   na   službeni   e-mail   područnog   bratstva Frame Hercegovine sredisnjica.frama@gmail.com ili na adresu:

Područna središnjica Frame i OFS-a Hercegovina

Franjevačka 1

88 000, Mostar

Bosna i Hercegovina

s naznakom za FRAMAFEST 2024.

Nacionalno vijeće Frame BiH

 

Također pročitajte